Teraz to ja nie bardzo rozumiem, po co jakieś nakładki. W pierwszym wątku piszesz, że w zasadzie interesują Cię regulacje nóżek w środkowych ściankach, po czym pokazujesz nóżki które były by idealne ale martwi Cię czy nie rozsadzi płyty "16"-tki. Mnie bardziej martwiło by, że zastosowałeś nóżki, których nie ma jak wyregulować z tyłu. Wracasz do punktu wyjścia tylko zamiast jakiś klinów są nóżki. Daj na środkowych ściankach nóżki z możliwością regulacji przez dno szafki i po robocie. Nic nie będzie widać, na bocznych płytach też możesz dać nóżki ale od wewnątrz, wystarczą po dwie na płytę jak już chcesz, czyli całe 8 szt. Tam masz plik w pdf i wszystko jest pokazane. Stosowałem już takie nogi w potężnej szafie (podłoga była nierówna). Wszystko ma pion i poziom, sama szafa sporo waży, dlatego też podałem Ci takie nogi. Całą robotę w takiej komodzie robi tylna ścianka a tę chcesz zrobić z płyty. Ona trzyma całą sztywność. Mógłbyś zrobić komodę z 32 i nie dać tylnej ściany a wszystko się złoży.