21 Kwietnia 2026, 02:28:45 czas Polski

Autor Wątek: Zakup kapexa - jaki sklep  (Przeczytany 6322 razy)

Offline mk_kosa

Odp: Zakup kapexa - jaki sklep
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Grudnia 2016, 14:55:57 czas Polski »
Nic nie wysyłaj jeśli nie chcesz subskrybować drogich usług sms. Metoda od jakiegoś czasu krąży po Polsce. Najczęściej "w sprawie ubezpieczenia" są te "pomyłki" ale treść widzę prawie ta sama.

Jestem wyczulony na punkcie tego typu wiadomości i e-maili. Ale dziękuję za dodatkowe info. Sprawa zgłoszona administratorom portalu.

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Grudnia 2016, 14:56:56 czas Polski »
Nic nie wysyłaj jeśli nie chcesz subskrybować drogich usług sms. Metoda od jakiegoś czasu krąży po Polsce. Najczęściej "w sprawie ubezpieczenia" są te "pomyłki" ale treść widzę prawie ta sama.

Przyznaj się że sam chcesz tego kapexa kupić i straszysz konkurencje :D

Offline agoliat

« Odpowiedź #32 dnia: 08 Grudnia 2016, 15:23:41 czas Polski »
"Witam. Na wstępie przepraszam za klopot ale podczas rejestracji w serwisie internetowym przez moja nieuwage dziecko wpisalo nieprawidlowy numer telefonu i SMS dotyczacy rejestracji zamiast do nas zostal wyslany na Pani/Pana numer. Czy jest mozliwosc odeslania mi tresci tego SMSa pod moj numer jesli juz dotarl lub dopiero dojdzie? Jezeli nie sprawi to klopotu bede bardzo wdzieczna za pomoc, z gory dziekuje. Anna."

To jest rasowy SCAM
https://niebezpiecznik.pl/post/nowy-przekret-sms-owy-moje-dziecko-wpisalo-zly-numer-telefonu/
Na Policję z tym