19 Czerwca 2026, 04:00:37 czas Polski

Autor Wątek: Forge Steel-opinie  (Przeczytany 3951 razy)

Offline Dejw629

Forge Steel-opinie
« dnia: 26 Grudnia 2016, 21:18:03 czas Polski »
Witam. Czy ktoś z Was posiada strug lub narzędzia firmy Forge Steel? Proszę o opinie. Interesuje mnie zakup struga no. 4. Byłby to mój 1 lepszy strug. Mam już parę drewnianych w świetnym stanie.

Offline Rafalski

Odp: Forge Steel-opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2016, 01:34:04 czas Polski »
Wprawdzie nie mam jakiegokolwiek narzędzia, które nosi takie miano, ale po oglądnięciu kilku zdjęć w internecie nie wydaje mi się, że te strugi można by nazwać lepszymi. Prawdopodobnie nie dostaniesz nic lepszego niż inne strugi w tym przedziale cenowym, więc niestety raczej coś z baardzo niskiej półki.
Jeżeli posiadasz świetne drewniane strugi, to albo sobie tego Forge Steel podaruj, albo potraktuj to jako eksperyment - o ile jest ci to warte tej kasy.
Jeżeli naprawdę chcesz lepszy metalowy strug, a Veritas albo Clifton jest za drogi, to polecam Luban, Qiangsheng (czy tam Quangsheng), JUUMA albo Dictum. Stanley sweethart gra według mnie w podobnej lidze jakościowej, ale jest już droższy. Poniżej cen tych wymienionych marek to taki Irwin czy Record wydaje mi się być lepszy niż ten wymieniony przez ciebie.

Offline Dejw629

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Grudnia 2016, 08:23:57 czas Polski »
A gdzie bym mógł w Polsce dostać Irwina? Bo szukałem i nie mogę znaleźć

Wysłane z mojego SM-J120FN przy użyciu Tapatalka

Offline Dejw629

« Odpowiedź #3 dnia: 27 Grudnia 2016, 08:43:49 czas Polski »
Zwróciłem uwagę na tego Forge Steela głównie ze względu na cenę. Na pewnej stronie jest wystawiony po 65zł. Sprzedający pisze, że tak tanio bo pochodzi z wystawy i opakowanie jest już otwarte

Wysłane z mojego SM-J120FN przy użyciu Tapatalka

Offline Rafalski

« Odpowiedź #4 dnia: 27 Grudnia 2016, 12:06:17 czas Polski »
Nie wiem gdzie w Polsce można kupić strugi Irwin.
Porównaj sobie angielskie ceny tego Forge Steel, wtedy zobaczysz, czy ta polska oferta jest naprawdę dla ciebie korzystna.

Czy jest jakiś szczególny powód dla czego nas informujesz, z jakiego urządzenia i przy użyciu jakigeo programu wysyłasz wiadomości na forum?

Offline Dejw629

« Odpowiedź #5 dnia: 27 Grudnia 2016, 16:37:37 czas Polski »
Nie jest to żaden powód, po prostu przy korzystaniu z taptalka takie coś mi się pojawia