20 Kwietnia 2026, 00:06:29 czas Polski

Autor Wątek: Pilarka stołowa  (Przeczytany 81397 razy)

Offline Piotr90

Odp: Pilarka stołowa
« Odpowiedź #165 dnia: 18 Września 2015, 22:19:34 czas Polski »
Trochę wierzę, albo sam siebie przekonuje, że jeżeli kupię od firmy, która zamuje się głównie handlem sprzętem używanym i ma dobre opinie to kupię dobry sprzęt. Że zależy im na renomie oraz że za coś biorą te 2tyś więcej ( mniej więcej tyle droższe są u nich maszyny) a nie tylko za pociągnięcie olejną.. 

Offline Jacokr

« Odpowiedź #166 dnia: 15 Października 2015, 01:10:12 czas Polski »
Witam. Panowie może ktoś doda coś więcej o gts10j, jeśli pracował na niej, będe wdzięczny

Offline Krystian Adam

« Odpowiedź #167 dnia: 15 Października 2015, 10:36:56 czas Polski »
Na forum o tej i o podobnych pilarkach i masę postów. Poszukaj i przedstaw się w odpowiednim dziale

Offline Jacokr

« Odpowiedź #168 dnia: 15 Października 2015, 15:36:26 czas Polski »
Na forum o tej i o podobnych pilarkach i masę postów. Poszukaj i przedstaw się w odpowiednim dziale

Dzięki Krystian za podpowiedz, ale właśnie szukałem i znalazłem niewiele konkretnie o tej pile, no chyba że źle to robię, jestem nowy na tym forum, a chciałbym ją kupić, tylko nie mam pewności czy będzie to trafiony zakup, czy dołożyć i kupić 10xc, tylko z kasą gorzej, podpowiedzcie coś panowie.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: 15 Października 2015, 15:44:08 czas Polski »
Mamy taką tradycję że wpierw każdy nowy się przedstawia w dziale przedstaw się a potem udzielamy odpowiedzi.

Offline Jacokr

« Odpowiedź #170 dnia: 15 Października 2015, 16:00:32 czas Polski »
Chętnie, gdzie konkretnie ten dział przedstaw się

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #171 dnia: 15 Października 2015, 16:36:11 czas Polski »
Jak działu przestaw sie znaleźć nie możesz to nie dziwie sie ze o pile także.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk wiec mogą trafić sie literówki

Offline Jacokr

« Odpowiedź #172 dnia: 16 Października 2015, 00:10:03 czas Polski »
Już się poprawiłem i dopełniłem formalności, wiem powinienem od tego zacząć. Co do mojego pytania o piłę stołową to faktycznie znalazłem kilka wątków. Chciałem trochę na skróty, tak żeby mi ktoś powiedział  czy zawracać sobie tą piłą głowę czy dać sobie spokój i szukać coś innego.

Offline Jureq

« Odpowiedź #173 dnia: 26 Stycznia 2016, 23:08:06 czas Polski »
mam zamiar nabyć coś przyzwoitego i patrzyłem przez chwilę na GTS 10XC oraz DWE7491 ale bez wózka są to nadal wyższej klasy zabawki (nie urażając nikogo),
docelowo nie będzie mnie zbytnio ograniczać miejsce i finanse (bez przesady) ale z racji tego iż maszyna nie będzie ciąć wielkich gabarytów w dużych ilościach i na siebie zarabiać to nie wiedzę potrzeby wydawania kilkudziesięciu kPLN ;)
piła ma służyć do "majsterkowania" ale precyzyjnego, nie mam parcia na szkło i filmów kręcić nie będę więc brand nie jest istotny - bardziej precyzja wykonania, trwałość i niezawodność
celuję w coś podobnego do ROJEK PK250A ze stołem 120 + do rozcinana dużych płyt Makita SP6000J
czy szanowne grono może udzielić mi informacji na ile to sensowne i na czym innym ewentualnie zawiesić oko przykładając kartę kredytową ?
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem ...  ale łatwo się uczę i kiedyś coś ładnego z drewna zmajstruję

Offline skraburski

« Odpowiedź #174 dnia: 08 Października 2016, 23:36:57 czas Polski »
Pochwalę się, właśnie kupiłem na allegro DW745, co ciekawe nówka 1850W od pewnego sprzedawcy za 2400 :)
Teraz rozważam jaką tarczę dokupić do cięcia w poprzek.

Offline burchov

« Odpowiedź #175 dnia: 08 Października 2016, 23:49:46 czas Polski »
jeden z forumowiczów właśnie taką sprzedawał, tylko że z "gadżetami" :)

Offline skraburski

« Odpowiedź #176 dnia: 08 Października 2016, 23:54:20 czas Polski »
wiem, widziałem, ale 3k to było dla mnie trochę za dużo, juz chyba bym dołożył 5 stówek i wział DWE7941

Offline nietrzaskaj

« Odpowiedź #177 dnia: 18 Października 2016, 11:47:49 czas Polski »
docelowo nie będzie mnie zbytnio ograniczać miejsce i finanse (bez przesady) ale z racji tego iż maszyna nie będzie ciąć wielkich gabarytów w dużych ilościach i na siebie zarabiać to nie wiedzę potrzeby wydawania kilkudziesięciu kPLN ;)
piła ma służyć do "majsterkowania" ale precyzyjnego, nie mam parcia na szkło i filmów kręcić nie będę więc brand nie jest istotny - bardziej precyzja wykonania, trwałość i niezawodność

cześć. mam od dawna Holzmanna TS 255M i wbrew może pozorom jest super... Ma wózek jezdny i wszędzie można sobie pracować, czy w garażu, czy w ogórdku. Ma duży i naparawdę wygodny stół, bo bez jakiegos skrępowania można manewrować materiałem. i stoi stabilnie jak obrabiam.

Offline Dalbor

« Odpowiedź #178 dnia: 20 Października 2016, 15:22:13 czas Polski »
cześć. mam od dawna Holzmanna TS 255M i wbrew może pozorom jest super... Ma wózek jezdny i wszędzie można sobie pracować, czy w garażu, czy w ogórdku. Ma duży i naparawdę wygodny stół, bo bez jakiegos skrępowania można manewrować materiałem. i stoi stabilnie jak obrabiam.

A czy w tej pilarce Holzmanna TS 255M jest możliwość regulacji klina w pionie i w poziomie. Czy jest możliwość  opuszczenia klina poniżej górnej krawędzi piły?

Offline nietrzaskaj

« Odpowiedź #179 dnia: 26 Października 2016, 15:04:46 czas Polski »
Jest regulacja w pionie i poziomie. A do klina jest mocowany kaptur piły.