19 Kwietnia 2026, 07:01:01 czas Polski

Autor Wątek: dowcipy,memy i inne takie  (Przeczytany 188332 razy)

Offline wojtek62

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • jak rzucę palenie kupie VERITASA
  • View Gallery
Odp: dowcipy,memy i inne takie
« Odpowiedź #150 dnia: 13 Lutego 2017, 14:39:02 czas Polski »
no nie wytrzymałem.
Qiub ty jaki pop.....lony jesteś czy co.

obas

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: 13 Lutego 2017, 15:08:15 czas Polski »
nie przesadzajcie i nie besztajcie chłopa... równie dobrze kogoś może razić humor o czarnych, Żydach, niepełnosprawnych, o religii... idąc dalej w ślepy zaułek o blondynkach czy też feministyczne, o lekarzach...

wiadomo, że nie każdego bawi to samo i każdy ma próg żartu na innym pułapie. Jak mi się dowcip nie podoba to się nie śmieję zamiast kogoś obrażać.

Mnie osobiście ten konkretny 'dowcip' nie bawi. I tyle. Choć znowu moimi ulubionymi 'kawałami' są o Żydach i Murzynach, co nie oznacza, że jestem rasistą czy antysemitą...

Natomiast jeśli dla kogoś taki 'dowcip' ma bardzo osobiste znaczenie i boli w taki sposób, to wtedy inna para kaloszy,  ale jeśli nie, to wystarczy odrobina tzw. 'tumiwisizmu', przeczytałem, do dupy, idę dalej...

Nieopatrznie opowiedziałem kiedyś kawał o niepełnosprawnym w nieodpowiednim towarzystwie. Dostałem reprymendę od pewnej osoby, że jedno z jej rodzeństwa jest niepełnosprawne no i żebym lepiej takich kawałów nie opowiadał, bo to jest bardzo przykra i trudna sytuacja, której nie chciałbym przeżyć. Zrozumiałem, przeprosiłem i uważałem bardziej. Bo nie chodzi o to, żeby kogoś takim 'kawałem' urazić tylko żeby przyjąć jakiś mniej lub bardziej śmieszny kontekst, zrozumieć ideę żartu i zaraz jak rozbawił (o ile) - zapomnieć o tym toku myślenia.

Natomiast, jeśli rzeczywiście będzie sugestia/prikaz - nie wrzucamy takich i takich żartów (o ile pewne rzeczy można żartem nazwać, każdy ma inną definicję...) no to należy sobie darować i pewnej granicy nie przekraczać. Tyle

Napomnijcie chłopaka, jeśli nie posłucha, to można interweniować wyżej. Jeśli posłucha, to znaczy, że rozumie. Ale żeby od razu 'popierdolony'...?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #152 dnia: 13 Lutego 2017, 15:30:47 czas Polski »
A ja się nawet zaśmiałem. Jestem chyba jak ten orzeł od LukaszaG. albo po prosyu za dużo sadistic'a ;)
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline burchov

« Odpowiedź #153 dnia: 13 Lutego 2017, 23:36:49 czas Polski »
Napomnijcie chłopaka, jeśli nie posłucha, to można interweniować wyżej. Jeśli posłucha, to znaczy, że rozumie. Ale żeby od razu 'popierdolony'...?

Z całej wypowiedzi tylko z tym się nie zgodzę...
Jeżeli ktoś nie ma albo ma ale ograniczone poczucie humoru to powinien ten dział omijać i tyle..
Mnie różne kawały bawią, czy ten o "rarytasie", czy tez ten o drzazdze ( czyt. mleczak ) u księdza w ch...
Porzućmy w tym chociaż temacie moralne granice i bawmy się :)

A co robi murzyn w szambie ... ?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
zakupy..

« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2017, 23:39:04 czas Polski wysłana przez burchov »

kozio

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 14 Lutego 2017, 08:21:41 czas Polski »
Qubik Ty swirze  ;D  fakt żart na krawędzi ;) to z kim w pokoju jesteś? ;D

Wkurzył bym się gdybym miał córkę a tak to tylko ksiezy się wystrzegam.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: 14 Lutego 2017, 09:02:38 czas Polski »
ja mam nawet dwie córki i sie nie obrażam :) jeśli chodzi o rarytas to jest dla mnie coś dobrego, coś rzadkiego, trudno dostępnego coś czego się nie ma na codzień :)   gdzie to skojarzyć z niepełnoletnością ????? no chyba że głodnemu chleb na myśli  :P :P

Fulicarius

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: 14 Lutego 2017, 09:09:07 czas Polski »

Offline JacekD

« Odpowiedź #157 dnia: 14 Lutego 2017, 09:27:21 czas Polski »
Czym sie różni pedofil od pedagoga?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ten pierwszy na prawdę lubi dzieci.
WWW.DREWTAK.PL

kozio

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 14 Lutego 2017, 09:33:46 czas Polski »
i chodzi o rarytas to jest dla mnie coś dobrego, coś rzadkiego, trudno dostępnego coś czego się nie ma na codzień
Jak mandarynki 25 lat temu ;) ja je miałem zazwyczaj tylko na święta  ;)   a złym pedagogiem to różnie bywa faktycznie. Mam w domu to wiem ;D

radeks

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 14 Lutego 2017, 10:03:08 czas Polski »
kozio, potwierdzam z tym pedagogiem w domu :) mam to samo... wyrazy współczucia ;)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: 14 Lutego 2017, 10:17:58 czas Polski »
haa a ja miałem wiem jak to jest  :D ale bylem mądrzejszy od niej i wymieniłem na inny model już nie pedagoga :D

Offline krzyś48

« Odpowiedź #161 dnia: 14 Lutego 2017, 11:12:17 czas Polski »

No to trochę pomanipuluję :P
Cytat: obas w Luty 13, 2017, 15:08:15 pm

Z całej wypowiedzi tylko z tym się nie zgodzę...

Tu kolega się oburzył? ??? dając zgodę na w zasadzie dwuznaczne wypowiedzi,które dzięki Keremu wiemy co oznaczają(pewnie nie zrozumiałbym dowcipu-jeśli to można tak nazwać)
Jeżeli ktoś nie ma albo ma ale ograniczone poczucie humoru to powinien ten dział omijać i tyle..
A to dlaczego? ???
Nie po to się logowałem żeby jakieś,takieś podprogowe kawały czytać.
Wkurzył bym się gdybym miał córkę
Młody jesteś,życie przed tobą ;D
ja mam nawet dwie córki i sie nie obrażam
Z tego co już napisałeś wnioskuję,że dorosłe :-\ i problem nie dotyczy,tak jak mojej(bo wie co,z czym i dlaczego)
jeśli chodzi o rarytas to jest dla mnie coś dobrego

Dla mnie też ;) tak jak kolory na moim profilu,że tęcza to od razu gej ;D
Z całej tej manipulacji słowami,nie obrażając cytowanych osób starajmy się jakieś granice wypracować żeby nie było niedomówień.Dowcip dowcipem,ale jakieś granice muszą być.

,,Ja tam rasistą nie jestem,ale lubię jak asfalt na swoim miejscu leży''
I tu nie wiem,śmiać się czy płakać,kiedyś mnie to śmieszyło :P

Fulicarius

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 16 Lutego 2017, 09:10:18 czas Polski »
Wiosna idzie!

Offline vitter

« Odpowiedź #163 dnia: 16 Lutego 2017, 09:37:54 czas Polski »
Kozio to ma fajnie Pedagoga i Kuratora se do domu wsadził za jednym zamachem ;D 8)

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 16 Lutego 2017, 11:26:05 czas Polski »