15 Maja 2026, 00:23:26 czas Polski

Autor Wątek: AW Productions - Piła Formatowa  (Przeczytany 2659 razy)

Offline aleball

AW Productions - Piła Formatowa
« dnia: 05 Stycznia 2017, 22:27:17 czas Polski »
Nie kupuj niczego, co możesz zrobić samemu ;)
&t=121s

Fotki z procesu budowy:

No to w sumie wszystkie narzędzie potrzebne do budowy mam :)

Offline SpecPiotr

Odp: AW Productions - Piła Formatowa
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Stycznia 2017, 19:31:58 czas Polski »
Zgodnie z treścią komentarza pod filmem napisałem do gościa. Niekoniecznie by zrobić bo czas na to nie pozwoli. Bardziej z ciekawości. Odpowiedź jaką dostałem wklejam

"Dear fellow woodworker:

Thanks for the interest in our project. We have added you to our list of plans requests. You will receive further and complete information on the subject very soon. 

Héctor and André"

Jak więc ktoś chciałby zrobić to udostępnie dalej bo wychodzi, że trzeba było stanąć w kolejce ;)
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline piotrs

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Stycznia 2017, 07:54:54 czas Polski »
Ja też wysłałem meila, ale na razie odpowiedzi brak

Offline amciek

« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2017, 09:50:44 czas Polski »
Juz maja sklep. 20$ za plany.
Ciekawi mnie czy to jest normalne metryczne czy w ichnich calach, a jeszcze bardziej mnie ciekawi ile kosztuja materialy na ta pile.

Edit - w FAQ na stronie maja napisane, ze wymiary sa normalne, nasze w mm.

Amigorg - czy wolnej chwili nie chcialbys zrobic takiej pileczki do swojego warsztatu, wprowadzic swoje zmiany i stworzyc hybryde, pile formatowa super- moc ;).
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2017, 10:00:26 czas Polski wysłana przez amciek »

Offline Robsonik

« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2017, 14:26:41 czas Polski »
Wiele osób krytykuje maszyny Felder czy Hammer (też produkt Feldera) a pokazana w linkach budowa pilarki opiera się na rozwiązaniach właśnie Feldera czy Hammera. Projekt, budowa podzespołów czy rozwiązania techniczne bardzo mocno nawiązują do maszyny K500. Projekt sam w sobie bardzo fajny, bo jak się nie ma pilarki ani budżetu na jej zakup to to jest rozwiązanie problemu.