Dreluks odpowiem na Twoje pytania:
1) murłata jest zamocowana do wieńca ze stropu za pomocą kotew (teraz już nie pamiętam dokładnie jakich). Rozstaw co około 70 cm na wysokości 2/3 murłaty.
2) słupy stoją na szpilce, szpilka została zalana fundamentem zbrojonym około 40x40x60cm. Do słupa od dołu przykręciłem blachę 5mm grubą z przyspawaną muterką, muterka jest w środku w wydłutowanym gnieździe. Na szpilkę nakręciłem drugą muterkę, potem nakręciłem słupek z blachą i przyspawaną muterkę i na koniec skontrowałem dolną muterkę. Słupek stoi jakieś 3 cm w powietrzu na szpilce.
3) zamki, nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeśli chodzi o nacięcia, żeby krokiew leżała całą płaszczyzną na murłacie to są zrobione.
4) dach wystaje jakieś 60 cm z tego co pamiętam.
5) wymiary orientacyjne bo już nie pamiętam dokładnie to 6,5m długi, 4,40 szeroki. Murłata na słupkach jest zamontowana na wysokości 2m czyli jeszcze grubość 14 cm + 14cm krokiew. Murłata przy ścianie jak dobrze pamiętam to jest na wysokości 2,5m
Fleki to pewnie zaślepienie dziur po śrubach ... do dziś jest dylemat bo ja chcę tam wsadzić okrągły balik tak żeby wystawał z 3 cm a inni domownicy chcą na prosto i z tym na razie temat stanął - zresztą i tak czeka jeszcze wiele poprawek ale to już po zimie.
Zastrzały przymocowałem tak, że zrobiłem otwór na śrubę trochę większy w zastrzale, a w słupku nie robiłem nic i wkręcając śrubę, zastrzał ładnie się dociągnął (no jest trochę nierówno bo to było cięte piłą łańcuchową i przejechane na wyrównywarce tylko).
Wieszając huśtawkę małemu na murłacie konstrukcja nawet nie drgnie.