14 Lipca 2026, 19:03:31 czas Polski

Autor Wątek: Marek Pyta  (Przeczytany 5091 razy)

Offline marek20

Marek Pyta
« dnia: 22 Stycznia 2017, 14:30:25 czas Polski »
W tym wątku aby nie zaśmiecać mojego z realizacjami będę pytać co kupić jakie narzędzie wybrać itp.
Pierwsze pytanie.
Odciąg trocin scheppach ten duży. Ma ktoś jest zadowolony ??? Kupić czy nie jakie opinie ??

Offline krzyś48

Odp: Marek Pyta
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Stycznia 2017, 15:57:28 czas Polski »
Czując się ojcem chrzestnym tego wątku,zajmę głos :)
Kupić czy nie

W zasadzie patrząc na ilość realizacji jakie wykonałeś,to sprzęt jest tobie zbędny :-\
Myślę że maska M3 w zupełności tobie wystarczy,tak ja mnie  :)
A trochę trocin jakie się wyprodukują,to można ogarnąć zmiotką i łopatką ???
A jak byś już miał ciągoty z tym odciągiem to proponuję separator do odkurzacza. Można zakupić u Chińczyka lub zrobić samemu.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2017, 16:45:09 czas Polski »
można ogarnąć zmiotką i łopatką
I pozamiatane w zasadzie. Można chyba zakończyć.

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Stycznia 2017, 17:18:16 czas Polski »
Jw., przerost formy nad treścią. Dokup cyklon, beczkę 50L+, odkurzacz z gniazdem być może posiadasz - na Twoje boje powinno wystarczyć. Największy wiór chyba tylko ta Dedra jest w stanie wyprodukować, ale przy zbiorze adekwatnym do możliwości tej maszynki tragedii raczej nie będzie.

Offline Bebilon

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Stycznia 2017, 17:22:46 czas Polski »
Marku, ten odciąg który masz, to za słaby ? Czy jak ?  ;)

Offline jacekmt10

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Stycznia 2017, 17:35:13 czas Polski »
Mam wrażenie, że Marek nie ma odciągu, festooli ani warsztatu, tylko marzenia. Zdjęcia są pewnie z warsztatu taty kolegi.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Stycznia 2017, 18:04:28 czas Polski »
...a miało być tak pięknie....

:P

Offline Gerdo

« Odpowiedź #7 dnia: 22 Stycznia 2017, 18:22:50 czas Polski »
Idę po popcorn i pizze, bo drugi sezon serialu się zaczyna właśnie.

Czy główny bohater znowu będzie hejtował swoich forumowych przyjaciół? Czy Marek na pewno ma zagłębiarke i wkretarkę festoola? Widzowie dowiedzą się również o kulisach słynnej wizyty w sklepie z frezarką górnowrzecionową. Nie przegap, oglądaj juz dziś o 18:30 :)

Offline Bladepoland

« Odpowiedź #8 dnia: 22 Stycznia 2017, 18:45:09 czas Polski »
Od dłuższego czasu przeglądam wątki związane z naszym młodym kolegą. Ale już się zaczynam powoli gubić. Najpierw chyba ten wątek był w hyde parku, potem w realizacjach, a teraz znowu w hyde parku. No chyba, że się już w tym wszystkim pogubiłem. Poprzedni zamknięty wątek dotyczący warsztatu wogóle wylądował w koszu. Toć to normalnie cyrk się robi. Nie powiem, momentami było śmiesznie i to nawet ten dział. Tylko ja się zastanawiam momentami, kto tu kogo w konia robi. Bo jak zobaczyłem filmik i tło które nie bardzo mi pasuje do wcześniejszych zdjęć, to zaczynam obstawiać, że ten warsztat nie jest naszego młodego kolegi. O umiejętnościach i standardach pracy to nawet nie będę się wypowiadał, bo wygląda to jakby na odp... ol było zrobione, na sztukę. Ja wiem, że podobno kolega Marek jest młody, ale nie przyklaskujmy delikatnie mówiąc niedoróbkom. No chyba, że po raz kolejny traktujemy ten wątek jako rozrywkę. ;)
A i tak na marginesie, to proponuję aby moderator przywrócił skasowany wątek warsztatu do hyde parku - dla potomnych. :D
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2017, 18:54:33 czas Polski wysłana przez Bladepoland »
Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...

Offline marek20

« Odpowiedź #9 dnia: 22 Stycznia 2017, 20:34:29 czas Polski »
Krzyś48
Niestety mam dosyć nietypową twarz i żadna maska na mnie nie pasuje :( Nawet takie papierowe nie przylegają.
kozio
Widzę straciłeś do mnie zaufanie :( Niestety zdarza się.
bobobson
 chyba tak zrobię. Mam taki na allegro upatrzony za 180 :) wystarczy w zupełności :D
Bebilon
Mam ale jego wykonanie jest fatalne. Gdy odpala sam jeździ. Nie wyważony wirnik. Mało wydajna dmuchawa. Tragedia.
jacekmt10
Wszystkie zdjęcia które wrzucam na forum są z mojego warsztatu. Majsterkowałem interesowałem się już w wieku 4 lat (chyba tak mi mówią rodzice) Gdy kupiliśmy dom przestaliśmy wówczas mieszkać w bloku. Moi rodzice kupili wtedy mi domek narzędziowy 2x2m. Interesowałem się wtedy elektryką więc miałem tam wszystkie moje bateryjki żaróweczki kabelki itp. Pewnego dnia zaczęło mi brakować miejsca a o pieniądzach wtedy to ja nic nie wiedziałem czy ja coś mam czy nie. Okazało się, że Przez 4 lata dostawałem miesięczniówki od rodziców i o tym nie wiedziałem ;D Wtedy moja mama stwierdziła, że gdy miałem bodajże 9 lat dołoży mi drugą połowę i z tatą złożymy się aby kupić jedną dużą budkę. i tak dalej i tak dalej nikogo i tak nie interesuje ta historia i nikt jej nie przeczyta. Aby było widać, że zdjęcia są mojego autorstwa mam plan zrobić w drewnie napis Marek20 i powiesić go na ścianie.
marcin6391
Miało...
Gerdo
Mam zagłębiarkę i wkrętarkę a jeśli chodzi o hejtowanie nigdy nikogo nie chciałem chejtować a tym bardziej aby ktoś odbierało moje słowa jako hejt.
Bladepoland
Pozwól, że ci sprostuję. Mój wątek z realizacjami jest w krok po kroku. bo Jarek go przeniósł. ten wątek jest od pytania aby nie zaśmiecać tamtego. Poprzedni wątek forumowicze stwierdzili abym go zamknął a ja go wpakowałem również do kosza. I nie chcę aby ktoś przywracał tamten cyrk bo takich jaj to forum nigdy nie widziało ;D Co do tła Wszystko nagrywam w jednym i tym samym warsztacie. Ciasnym ale własnym. To, że od wymierzania do pociętych formatek nie ma filmu z cięcia to nie oznacza, ze jestem debilem, który robi sobie jaja z forumowiczów (niektórzy mnie tak odbierają) Ale prawda jest taka, że z zagłębiarki i pilarek albo innych takich nie mogę sam korzystać tylko muszę z tatą Co by mi jakiś głupi pomysł do głowy nie wpadł. Umiejętności i standardy pracy. To był mój pierwszy film. koło mnie kręcił się kolega co strugał dechę i leciały trociny w kamerę więc też mało skupiony byłem. Ale nie zapominajmy, że ja mam tylko 14 lat.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #10 dnia: 22 Stycznia 2017, 20:56:36 czas Polski »
Panowie Panowie. Miałem nie napędzać wątku ale nie mogę się powstrzymać od komentarza.
W sławetnym wątku daliśmy Markowi szanse więc trzymajmy się tego. Marek obiecał poprawę swojego zachowania więc niech to czyni. A tu i w poprzednim widzę zapędzanie chłopaka do kąta i niepotrzebne już złośliwości. Może i chwilami nie trzyma się kupy co pisał Marek ale przypominam DALIŚMY MU SZANSĘ.
Niech więc się dzieje co ma się dziać. A jeśli nic się nie wydarzy to po prostu przestańmy komentować bo i nie będzie czego.
Proste.
Tyle mam do powiedzenia i mam nadzieję nie dam się wciągnąć w dyskusję nie na temat w wątku Marka.
Pozdrawiam
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline vitter

« Odpowiedź #11 dnia: 22 Stycznia 2017, 21:04:19 czas Polski »
Specu masz całkowitą rację Kolega wysłał zapytanie
a wszyscy napędzani przeszłością wala znowu jakimś syfem  :-\
tak na prędko jeśli o to chodziło
http://forum.domidrewno.pl/odciag/maktek-(cormak)-dc750-vs-scheppach-hd12/msg72302/#msg72302

i proszę bractwo o dalsze posty na temat scheppach-a

Offline marek20

« Odpowiedź #12 dnia: 22 Stycznia 2017, 21:14:00 czas Polski »
Specu Popieram cię. Dzięki, ze chociaż ty rozumiesz i nie napędzasz śmieciarki bo to nie ma sensu.

Offline Gerdo

« Odpowiedź #13 dnia: 22 Stycznia 2017, 21:35:38 czas Polski »
Marek spodziewałem się, że odbierzesz mój post jako żart by rozładować emocje które się ponownie tworzyły niepotrzebnie.
Złap to co napisałem w kontekście do posta kolegi jacekmt10

Offline krzyś48

« Odpowiedź #14 dnia: 22 Stycznia 2017, 21:46:17 czas Polski »
prawda jest taka, że z zagłębiarki i pilarek albo innych takich nie mogę sam korzystać tylko muszę z tatą
I tu tobie wierzę :)
Marku,nie przekonasz forumowiczów do siebie dopóki nie pokażesz jakiś projektów,a ograniczony jesteś czasem jaki może poświęcić tobie tata.
To może wykonaj skrzynkę na połączenia(jaskółczy ogon) na dłuta itp.
Tata wytnie deski a ty ręcznie dalej ???
Panowie,wiem że się wkurzacie ale trochę luzu ??? wątek jest tu gdzie powinien,i tytuł nie wprowadza w błąd,więc o co chodzi ???
Pozdrawiam ;)