Kwestia wprawy panowie
Jakub - całkowicie się zgadzam! To co napisałem to pisałem z mojego doświadczenia z dymą, które jak sam doskonale wiesz jest dopiero kilku miesięczne

. Domyślam się, że wraz z doświadczeniem jesteś w stanie osiągnąć lepszy wynik na maszynie, która masz dopieszczoną pod siebie. To co mi wychodzi absolutnie płaskie to tak jak pisałem ok 2-krotna długość.
Tomekz - równasz przecież materiał do tej części, która jest już obrobiona. A więc jeśli masz pod nią podparcie na większej powierzchni to masz szansę na lepszy wynik końcowy. Dlatego uważam, że blat dłuższy blat odbiorczy jest "ważniejszy". A co do "poświęcenia" to chodziło mi że jeśli np. masz możliwość przedłużenia o 1 metr (ze względów lokalowych czy innych) to oczywiście dobrze przedłużyć oba blaty. Ale zamiast po 50cm z obu stron wybrałbym rozwiązanie np. 40cm na wejściu i 60 cm na blacie odbiorczym. A już na pewno nie na odwrót. Tak przynajmniej ja to widzę.

Ale bardzo cenię Twoje zdanie i doświadczenie. Dlatego jeśli uważasz, że jest to błędne rozumowanie, to z chęcią poznam Twoją opinię:)