raven połóż sobie kawałek plyty na takiej wysokości swojej dłoni jak na rysunku i sprawdź jak się pracuje tak nisko

od razu sam stwierdzisz co tym obrazkiem można se wytrzeć

Czas na kolejny projekt

będzie to stolik kawowy w stylu industrialnym z półką i szufladą na pierdółki zrobiony z odpadków, przydasiów i szkoda wyrzucić

podstawa stolika to były stojak piły taśmowej, która ostatnio dostała za podstawę szafkę, stojaka szkoda było wyrzucić więc trafił na półkę przydasiów gdzie długo nie poleżał

jest masywny i stabilny z blachy 1,5 mm malowany proszkowo na czarny mat z gumowymi nóżkami.
dziś zrobiłem klejonki na blat i na półkę, blat jest zrobiony z przekładek transportowych, po wyrównaniu na strugarce i grubościówce kantóweczki mają wymiar 1100x70x35 zrobiona klejonka ma mieć koncowy wymiar 1200x600x35, blat będzie postarzany metodą szczotkowania, wykończony bejca + przetarcie i na to lakier matowy. Dlaczego tak będzie zrobiony? odpowiadam

bo jeszcze tak nie robiłem i chce zobaczyć jak wyjdzie na własnej skórze

dolna półka to klejonka z listewek klonowych które dostałem od Marcina ( m_kosa ) i po wyrównaniu ma 20mm grubości
obje klejonki sklejone klejem poliuretanowym schną i ciąg dalszy zabawy jutro

poniżej zdjęcia projektu i blatu z tym że szufladka jeszcze nie wiem czy będzie w szerszej czy węższej części