19 Kwietnia 2026, 03:01:12 czas Polski

Autor Wątek: Mój garaż  (Przeczytany 83416 razy)

Offline krzyś48

Odp: Mój garaż
« Odpowiedź #300 dnia: 02 Grudnia 2017, 06:14:00 czas Polski »
1,2,3 przerywnik muzyczny :P

meridox

• Gość
« Odpowiedź #301 dnia: 09 Grudnia 2017, 01:07:46 czas Polski »
1,2,3 kolejny filmik :P

tym razem ozdoby świąteczne wycięte na legendarnej wyrzynarce włosowej z Juli ;D

[ Invalid YouTube link ]

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #302 dnia: 09 Grudnia 2017, 09:16:11 czas Polski »
Gdzie ten filmik?

P.S. okrutny jutup mi nie napisał o nowym filmie! Już mam :)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: 10 Grudnia 2017, 01:16:07 czas Polski »
jakiś czas temu popełniłem razem z córką półki z gotowych formatek ale dopiero dziś powstał z tego filmik :)

[ Invalid YouTube link ]

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #304 dnia: 10 Grudnia 2017, 09:35:25 czas Polski »
Merry, Ty to normalnie rezyselelem zostaniesz  :D

kozio

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: 10 Grudnia 2017, 09:55:26 czas Polski »
Jak Polański...

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #306 dnia: 10 Grudnia 2017, 10:47:41 czas Polski »
Tylko dajcie mu nastolatki do kompletu 😂

meridox

• Gość
« Odpowiedź #307 dnia: 10 Grudnia 2017, 20:31:02 czas Polski »
byle po 16tce żeby prokurator nie groził :)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: 15 Grudnia 2017, 18:47:22 czas Polski »
dawno , dawno temu za górami za lasami żył sobie Mery z wariatami, dawno, dawno temu ów Mery wpadł na szatański plan zrobienia sanek do pilarki, patrzał, myślał i wydumał :) nawet zaczął robić je ale wtedy właśnie zadzwonił do niego Spec i zbił Merego z tropu. Mery na długo zapomniał o tym że sanki w połowie roboty zostały porzucone aż nadszedł w końcu ten dzień, taki jedyny w roku kiedy wracają mu do głowy utracone myśli i sobie przypomniał chłopina o sankach ( a dobrze bo zima tuż tuż );D

[ Invalid YouTube link ]

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: 15 Grudnia 2017, 20:11:16 czas Polski »
Napiszę coś miłego . Dobra robota .

A teraz Q może Cię opierdo&%&ć z przykładanie do kątownika bez certyfikatu ;D

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #310 dnia: 15 Grudnia 2017, 21:56:45 czas Polski »
Ja się bardziej martwię palcami przy cięciu listewek. Pewnie Mery powiesz że pod kontrolą, ale rutyna gubi ...

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: 15 Grudnia 2017, 22:47:20 czas Polski »
Super, że Ci się chce robić te filmy!! Tylko weź coś mów do kamery..;)..

Takie pytanie. Dlaczego zdecydowałeś się na taki kształt listew? Nie prościej było zrobić po prostu na mniejszy wymiar? Teraz przy minimalnej pracy drewna będziesz miał dużo potencjalnych miejsc, gdzie sanki bedą "haczyć"..

Dobra robota, bedziesz Pan zadowolony ;)..

meridox

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: 15 Grudnia 2017, 23:01:26 czas Polski »
nie mogę mówić do kamery bo jej nie mam ;) wszystko jest nagrywane telefonem a niestety jakość dźwięku z niego zabija śmiechem ;D patrzyłem za kamerką i mikroportem ale zawsze jakieś narzędzia są wyżej na liście zakupów :)

Offline wertus23

« Odpowiedź #313 dnia: 16 Grudnia 2017, 23:59:30 czas Polski »
Fajne sanki. Gdzieś na necie widziałem jak w tej największej kantówce na styku z płytą  robią delikatną fazę. Na filmiku widziałem jak w tym miejscu pył ręką wygarniasz... jak dosuwasz materiał to pył wchodzi w szczelinę.
Pytanie na temat tej piły - łudząco podobna do marki Titan (pełno tego w outletach) - jak się sprawuje? jaka sztywność blatu? jaka moc silnika i czy jest wystarczająca? Zastanawiam się nad tą Titan i wszelkie informacje by mi się przydały.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: 17 Grudnia 2017, 00:44:04 czas Polski »
co do fazki to się zastanawiałem ale stwierdziłem że faza nie jest bez dna i w końcu też pyłem się zapcha, ale pył sprzątnąć bez niej bo wystarczy zdmuchnąć niż wydłubywać z niej .

nie wiem czy to ta sama co Titan ale większość chińczyków to tak naprawdę jedno i to samo, w tej klasie cenowej rewelacji się nie spodziewaj , blaty blaszane wszystkie mają, tarcze z plasteliny a calugi jak mają możliwość regulacji to już jest dobrze, do hobbystyczny prac starcza, dechę 5cm dębową po prostu tnę na dwa razy ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia ;) i jestem w trakcie zmiany na inny niż chiński model ;)  jak chcesz kupić, to swoją będę sprzedawał po niedzieli za dobre pieniążki, więc prześpij się z tym bo na święta już może stać u Ciebie ;D