01 Czerwca 2026, 05:05:18 czas Polski

Autor Wątek: Henryk Szulfer Kamienica Pomorska  (Przeczytany 2221 razy)

Offline Elvis26

Henryk Szulfer Kamienica Pomorska
« dnia: 08 Lutego 2017, 18:37:30 czas Polski »
Miał ktoś może kontakt z tym zakładem stolarskim? Sprawa wygląda tak, że muszę zamówić 12 stopni dębowych i spocznik. Ww zakład zaoferował wykonanie tego materiału za 1336 zł, tymczasem oferty z innych firm oscylują w granicach 1600-2500 zł. Pan Henryk Szulfer zapewnił mnie, że stopnie będą z litego drewna, 4-5 lameli i nie są obłogowane fornirem - czasem można się natknąć na takie rozwiązanie i jest ono tańsze. Teraz mam problem, bo cena jest zachęcają, ale obawiam się słabego wykonania za tą cenę. Co o tym sądzicie?

Tutaj aukcja allegro z tymi trepami - http://allegro.pl/stopnie-debowe-bukowe-jesionowe-i-sosnowe-i6709160985.html

meridox

• Gość
Odp: Henryk Szulfer Kamienica Pomorska
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lutego 2017, 22:35:42 czas Polski »
kupujesz na aukcji (zamierasz umowę) wiec masz prawo do zwrotu jeśli coś będzie nie tak, poza tym gościu nie ma żadnego negatywa też świadczy o jego rzetelności, pozatym może robi to osobiście i u siebie a co wiąże się z tym nie musi płacić pracownikom ani dzierżaw za warsztat i dlatego jest tańszy. nie wszystko co tańsze odrazu musi być gorsze :) ja bym kupił

Offline piotraspl

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lutego 2017, 08:11:37 czas Polski »
Z tym zwrotem to warto poczytać bo jeżeli dobrze pamiętam to rzeczy na wymiar/na zamówienie nie są objęte, aczkolwiek gwarancja, reklamacja i rękojmia już tak.

CO do komentarzy to jedna uwaga - na 3 stronach to hurt od 2-3 kupujących i to dla tanich przedmiotów 1pln itp. :)

Na plus schludna strona internetowa, na minus mało zdjęć z realizacji.

Na necie jakoś nie znalazłem opinii

Może zamów 1-2 szt na próbę? Aukcja jest per stopień więc jak masz jakieś trudniejsze (narożne, niestandardowe) to weź takie i oceń wyniki - wymiary, jakość drewna (słoje, odpryski), ranty, bezpieczeństwo transportu itp.

Offline mk_kosa

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lutego 2017, 10:31:19 czas Polski »
Kamienica Szlachecka
Kaszuby - zagłębie stolarskie w dobrym tego słowa znaczeniu.

Co do ceny to weź na analogię: jak kupujesz dachówki to też te proste są najtańsze, a cenę dachu znacznie podbijają wszystkie gąsiory, skrajne, wentylacyjne. I robocizna.
Jak potrzebujesz kilkanaście "prostych" stopni o jednakowych wymiarach + 1 nieco inny, to co to za filozofia. Pewno stąd i cena.

Offline Elvis26

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lutego 2017, 14:24:22 czas Polski »
Materiał zamówiony i jestem dobrej myśli. Podzielę się fotkami jak stopnie dotrą kurierem. Pozdrawiam

meridox

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lutego 2017, 15:42:32 czas Polski »
ale my wiemy jak stopnie wyglądają :P fotki wrzuć ale jak już zamontujesz z całej realizacji

Offline piotraspl

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lutego 2017, 22:32:19 czas Polski »
@meridox, a ja się nie zgodzę :P Jak zamawiasz konkretny wymiar i materiał to powinien przyjść dokładnie taki. Zamawiałem z netu klejonkę (mój 1 projekt w domu :) ) i za pierwszym razem "testowy" przyszedł idealny a jak zamówiłem kolejne 2 to miałem zastrzeżenia - było kilka ubytków wypełnionych szpachlą. Nie wiem czy to norma przy 2m klejonce czy materiale (1 była jesionowa, 2 była z dębu) ale jak dla mnie to było słabe. Ostatecznie wybrałem najlepszą stronę i ułożenie aby nie było widać ale teraz już wiem co wymagać na etapie zamówienia.

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Lutego 2017, 07:40:33 czas Polski »
"Możliwość wysyłki kurierskiej; do 30kg - 50zł powyżej to już w zależności od ilości, np, 50kg to koszt 250zł Koszty przesyłki są uzależnione od ilości i gabarytów towaru w związku z czym ustalane są zawsze indywidualnie."

250 to ja placilem za kuriera co przytargal prawie tone... lepiej to Ty sie dowiedz ile Ciebie to wyjdzie bo sie okaze ze lokalnie kupisz w tych samych pieniadzach.

Kwestia jeszcze tego jak jest zrobiona to klejonka, na jakim kleju jak obrabiane drewno, ile sezonowane. Popytaj najlepiej mailowo bo nic na morde wszystko na papierze. Co innego jak bierzesz od lokalnego gdzie pojedziesz i rzucisz w niego deskami jak sie okaze ze chce Cie wyrolowac a co innego jak sie okaze ze deski spartolone i oczywiscie mozesz oddac ale sie okaze ze koszt wysylki nastepne 300 albo wiecej jak nie ma umowy podpisanej z zadna firma kurierska

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #8 dnia: 13 Lutego 2017, 08:07:29 czas Polski »
No chyba nie może oddać - jak coś to reklamacja, ale jak coś zamawiane "na wymiar, pod konkretnego klienta" to już nawet jako konsument nie jest tak łatwo.