będzie fajny wątek, masz umowę wynajmu, zwróć uwagę na okresy wypowiedzenia, oraz kwestie usprawnień czyli kasy którą dołożysz. Z tym styropianem na okno bym się wstrzymał, bo światło jest potrzebne, lepie zamówić szybę zespoloną i wstawić, więc ciepło tez zatrzymasz, coś przydałoby ci się do podzielenia warsztatu na dwie części, czystą do montażu i brudną kurzową, nie wiem jakaś roleta, ja mam małe pomieszczonko osobno z piłą wiertarką i ukośnicą, ale i tak w części montażowej dużo kurzu jest i potem czyszczenia gotowych wyrobów, ja owijam streczem i tak sobie stoi
ja bym zrobił w części gdzie ci stoi piła stanowisko montażowe, jakaś ścianka oddzielająca od drzwi i tam bym opierał materiał który przywozisz, nad tym stanowiskiem zrobiłbym antresole na słupach jakaś osb na wierzch i tam bym składował drewno i suszenie przy okazji. na środku piła którą kupisz ustawiona równolegle do strugarki blisko, stanowisko do lakierowania przy drugim oknie oddzielone od reszty zakładu aby się nie kurzyło