26 Czerwca 2026, 06:55:45 czas Polski

Autor Wątek: SPECjalistyczny warsztat Piotra.  (Przeczytany 39669 razy)

Offline L4

Odp: SPECjalistyczny warsztat Piotra.
« Odpowiedź #240 dnia: 28 Maja 2017, 23:33:58 czas Polski »
L4 ty tak na poważnie ?

Nie. Ale uważam, że to dość ekscytująca metoda by była.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: 28 Maja 2017, 23:43:53 czas Polski »
Z Twojego wpisu wynika , jakbyś był pewien tego co piszesz . Zresztą  nie bardzo rozumiem , co tu się zaczyna dziać  . Jeden przypieprza się do mnie , drugi do Speca . Macie jakiś problem z tym, że mamy chęci dzielić się z Wami naszą wiedzą  i  bezinteresownie pomóc ? Jakaś masakra ,
Osobiście sobie odpuszczę to forum na jakiś czas , szkoda zachodu .

Offline L4

« Odpowiedź #242 dnia: 28 Maja 2017, 23:52:39 czas Polski »
Z Twojego z kolei wynika jakbyś maści na wiadomo co potrzebował.
Jak dla amatora-mnie Piotr piszę i ilustruje swoje prace w sposób zupełnie zrozumiały, a jak mam jakieś wątpliwości to pytam (strona wcześniej). Śmieszny wydaje mi się tylko konkurs gdzie odpowiedzią na pytanie "co użyć jak nie ma ogranicznika kąta" jest (werble)... ogranicznik kąta, ale może amatorskie poczucie humoru.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #243 dnia: 29 Maja 2017, 06:44:47 czas Polski »
 >:( to wszystko przez to że nie używacie buziek :P ;D ;)
@L4 jeśli chodzi o oczywiste rzeczy,nie zawsze one są takie oczywiste-jako przykład podam twą zaczepną wypowiedź,jakbyś okrasił odpowiednią buźką,to tematu by nie było ??? :-\
@Przemek77 przyp.... się tylko jeden,a dwustu czyta więc jakie to ma znaczenie ???
Piotr robi dobrą robotę,a jak komuś wydaje się to śmieszne,to pomylił wątki,dowcipy i humory to w innym dziale :P ;)
Miłego dnia panowie ;D

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #244 dnia: 29 Maja 2017, 07:06:26 czas Polski »
Dziwne rzeczy zaczynają się tu dziać.
Naturalne jest chyba, że np ten minikonkursik skierowany był do kogoś kto albo raz na jakiś czas komuś jakieś mebelki "klepie" albo do kogoś kto robi dla siebie. I taka osoba bez problemu znalazłaby odpowiedź choćby poprzez kontakt do pobliskiego przedstaeiciela pomarańczowych.
Spotkałem się z sytuacją gdzie "meblarz" u klienta założył jakieś badziewiate plastiki bo uważał pewnie, że się nie da ograniczyć klapy. Rezultatem była kuchnia na tandemboxach i klapy na jakims badziewiu z marketu.
L4 wierz mi lub nie. Poza faktem, że jest to płyta to naprawdę lubię to co robię i drażni mnie bylejakość. Może jestem dziwny ale lubię jak klient ma to za co płaci czyli m.in. fachowość. Nie lubię stwierdzeń "panie to się nie da". Może dzięki temu właśnie konkursikowi jakiś meblarz następnym razem zadzwoni do hurtowni lub przewertuje katalog.
I tak. Traktuję to jako taką mini misje dla siebie. Ludzie różne udziwnienia mają w głowach. To jest moje.

Jak widać "klepanie mebli" to jednak nie jest taka prosta sprawa i poległem na próbie opisania jak robię kuchnię od A do Z. Zakończę więc trn temat końcowym zdjęciem.

Ps. A co do "śmieszności" ogranicznika frontu. Sam Aventos nie daje możliwości takowego ale zawias już tak. I konkurs polegał na połączeniu faktów i stworzeniu jakiegoś ciągu przyczynowo skutkowego.

« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2017, 07:13:26 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: 29 Maja 2017, 07:31:43 czas Polski »
Popieram was wszystkich szczególnie Krzysia48 ;) bo emotikon to dobry sposób na okazanie nastroju.

Popieram Speca i Przemka bo wiedzą co mówią. Sam bardzo często czerpie inspirację z nich właśnie. Co prawda czasem ze zmęczenia człowiek traci dystans do siebie i innych ale potem znów wróci wszystko do normy.

Mamy dziś poniedziałek więc nie dajmy się zwariować.
Dawaj Specu Dawaj!!!

Offline nebutek

• Full Member
  • Ocena +0/-0
  • Co z tego, że krzywe sam se zrobiłem.
  • View Gallery
« Odpowiedź #246 dnia: 29 Maja 2017, 07:42:31 czas Polski »
Łola boga jeśli faceci marudzą to znaczy, że dawno nie było browara :p  .  A teraz z innej beczki widzę że​ meble montowane są na nie wykończone ściany już kiedyś miałem spytać się w innym poście o to. To jakiś standard ?
Zawsze wydawało mi się, że biały montaż leci po pracach ciężkich, przynajmniej mnie ojciec tak uczył.

Osobiście nie podobają mi się szafki wiszące, ale zgadzam się jak ma być fachowo to trzeba poszperać w katalogach można znaleźć cuda wianki. U nas mimo małej kuchni nie mamy szfek na ścianach, ale kto co lubi 😁
Pozdrawiam.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #247 dnia: 29 Maja 2017, 07:52:12 czas Polski »

Zawsze wydawało mi się, że biały montaż leci po pracach ciężkich,

Dobrze Ci się wydawało. Czasem jednak trzeba dostosować się do sytuacji. Pomiar był robiony przed remontem kuchni. Klient chciał zminimalizować czas pomiędzy dlatego tak zrobiliśmy. Mam tu kilka stałych wymiarów i krzywe ściany więc nie mogłem sobie pozwolić na wejście po kafelkarzu. Podłoga też była równana więc suma mojego błędu pomiaru i błędu pomiaru kafelkarza mogłaby mieć opłakane skutki.
Czasem tak trzeba.

Offline nebutek

• Full Member
  • Ocena +0/-0
  • Co z tego, że krzywe sam se zrobiłem.
  • View Gallery
« Odpowiedź #248 dnia: 29 Maja 2017, 08:18:50 czas Polski »
Dzięki, blaty będziesz montował po kaflach czy od razu na gotowo ?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #249 dnia: 29 Maja 2017, 09:16:08 czas Polski »
Spasowałem blaty by kafelkarz mógł złapać wysokość kafli. Dodatkowo pod kafle ma być 2 mm dystansu. Dziś czy jutro jade je zmontować na zicher bo kafle już pewnie są. Pozakładam też fronty.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: 29 Maja 2017, 09:34:22 czas Polski »
Co Wy Pany dawno nie ruc#%$ście? :P
Piotr rób swoje i nie przejmuj się :) wszystkim nie dopasujesz ;)
od kiedy jestem na tym forum non stop przewija mi się jedno zdanie "dziel się wiedzą" to właśnie robisz i nie przestawaj , nie Twoja wina że jeden wie drugi rozumie a trzeciemu trzeba tłumaczyć a czwartemu nawet łopatą do głowy nie wsadzisz :)

Offline noprofi_semi

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Gwóźdź wystaje, chwytaj za młotek.
  • View Gallery
« Odpowiedź #251 dnia: 29 Maja 2017, 11:23:03 czas Polski »
Ja mam taką zasadę jak nie wiem to się nie odzywam siedzę i paczę i się uczę. Bez obrazy dla nikogo;). Piotr dawaj dalej. Osobiście nie mam problemu ze zrozumieniem tego jak piszesz i wyjaśniasz. Ja jestem z pokolenie gdzie jak dostałem hasło to latałem za encyklopedią po całej wsi;)  ;D aby znaleść rozwiązanie. Jeśli nie umiem pomóc to nie przeszkadzam i tyle;)

Offline lid

« Odpowiedź #252 dnia: 29 Maja 2017, 11:30:49 czas Polski »
Ja jestem na etapie obserwacji i nauki. Twoje posty Piotrze pomagają mi w zrozumieniu tematu. Fakt filmy to fool wypas ale jak nie ma to też wiedzę chłonę. Także nie patrz na nic Piotr wrzucaj trójkę i dalej jazda 😀

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

...rzeczywistość nigdy nie gwarantuje powodzenia, ale stwarza bezmiar możliwości...

Stol-Drew

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: 29 Maja 2017, 11:56:54 czas Polski »
Specu rob jak uwazasz to twoja sprawa ,jak sie komus nie podoba to trudno nie zadzwoni do bluma przyjedzie przedstawiciel i wyszystko mu wytlumaczy hehehe:D,a tak na serio to robisz dobra robote dla osob ktore chca cos sie dowiedziec ,ja meble robie z 10 lat i nieraz sie dowiaduje o roznych sposobach bo kiedys jak sie nauczylem tak robie caly czas ,ale nieraz jest tak ze mozna przyszpieszyc ulepszyc itp.KOMU SIE NIE PODOBA CO ROBI SPECU I INNI NIE MUSI OGLADAC PROSTE

Offline L4

« Odpowiedź #254 dnia: 29 Maja 2017, 13:49:58 czas Polski »
@L4 jeśli chodzi o oczywiste rzeczy,nie zawsze one są takie oczywiste-jako przykład podam twą zaczepną wypowiedź,jakbyś okrasił odpowiednią buźką,to tematu by nie było ??? :-\

Myślałem, że to będzie oczywiste :(.

Spotkałem się z sytuacją gdzie "meblarz" u klienta założył jakieś badziewiate plastiki bo uważał pewnie, że się nie da ograniczyć klapy. Rezultatem była kuchnia na tandemboxach i klapy na jakims badziewiu z marketu.

Ja właśnie o jakiś badziewiatych plastikach (albo np lince trzymającej czy coś) myślałem, bo mnie zmyliłeś jak hiszpańska inkwizycja tym brakiem ogranicznika.

L4 wierz mi lub nie. Poza faktem, że jest to płyta to naprawdę lubię to co robię i drażni mnie bylejakość.

Wierzę Ci i zazdroszczę, ja większość rzeczy dla siebie wykonuję na zasadzie "good enough".

Ps. A co do "śmieszności" ogranicznika frontu. Sam Aventos nie daje możliwości takowego ale zawias już tak. I konkurs polegał na połączeniu faktów i stworzeniu jakiegoś ciągu przyczynowo skutkowego.

Czy to jest w katalogu ujęte, czy trzeba sobie zęby połamać na wiórach żeby w ogóle kojarzyć takie fakty?