Też posiadam model 254.
Postawiłem kilka małych "altanek" za jej pomocą i w sumie do tego głównie się nadaje.
Nie wprowadzałem żadnych modyfikacji i jej dokładność określam na średnią.
Brakuje sztywności, nie przykładając zbyt wiele siły można bez większego problemu odchylić cały zestaw.
Po położeniu na np. 45 stopni dla mnie dramat jeśli chodzi o uzyskanie prostego cięcia podczas posuwu. W moim przypadku problem się pogłębia, bo kładzie się tylko na lewo, a leworęczny jestem.
Ograniczenie wejścia w materiał przy skrajnie "wysokim" ustawieniu też nie robi za bardzo, bo śruba która się wkręca aby ograniczyć głębokość cięcia, w skrajnym położeniu łapie taki kąt, że nie załapuje się na stopkę od ogranicznika, kiedy chce się "wyłączyć" ograniczenie, przy maksymalnie wkręconej śrubie, nie chce ona przejść przez "okienko" (jak jutro będę miał chwilę pstryknę kilka zdjęć, tej regulacji, i ewentualnie jakiegoś cięcia testowego przy położeniu zestawu na 45 stopni, bo z tego co kojarzę to wyglądało to mocno nieprecyzyjnie...
Niby ostatnio przecinałem na dwa razy belki 140x140mm (i to jest całkowity max co można wsadzić pod nią) i udawało się to zrobić względnie równo i kątowo.
Fakt że pracuje na standardowej tarczy, która raczej cudna nie jest, ale przy lepszej pile sztywność raczej się nie poprawi...
Osobiście nie żałuję zakupu, bo kupiłem kiedy miałem postawić pierwsze zadaszenie gdzieś tam, brakowało trochę prześwitu, ale dała radę i globalnie zarobiła na siebie.