28 Czerwca 2026, 22:33:04 czas Polski

Autor Wątek: Program Telewizyjny z Jarkiem Ostaszewskim  (Przeczytany 6809 razy)

Offline jara

Program Telewizyjny z Jarkiem Ostaszewskim
« dnia: 19 Lutego 2017, 20:25:30 czas Polski »
Jakiś czas temu Jarek O opowiadał o programie telewizyjnym w którym brał udział, od tego czasu cisza -ktoś widział ?

meridox

• Gość
Odp: Program Telewizyjny z Jarkiem Ostaszewskim
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lutego 2017, 20:31:06 czas Polski »
chodzi ci o zwariowany warsztat ? czy jakoś tak ?

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lutego 2017, 21:07:40 czas Polski »
Wszyscy czekamy.
Ostatnio na facebooku jego konkurenta była informacja że jak sie polubi go (Jarka konkurenta) to bedzie można obejrzeć film, czy coś w tym rodzaju.
Osobiscie nie sprawdzalem.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Lutego 2017, 22:59:19 czas Polski »
Ciekawe co reklamują.
Z zajawek które Jarek kiedyś wrzucał wyglądało na to, że nasz Ojciec Założyciel został zmuszony do pracy prymitywnymi narzędziami o znikomej lub żadnej precyzji w warunkach zdecydowanie dalekich od warsztatu DiD - czyli to co zapewne większość z nas ma na co dzień. Chętnie bym obejrzał...

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lutego 2017, 00:14:48 czas Polski »
Ja sobie odpuściłem ten program.
Ila można czekać?
A teraz trzeba kliknąć na polubienie aby coś się miało wydarzyć.
A.co się wydarzy?
Wg mnie chodzi o zwiększenie zysków z reklam na podstawie ilości polubień, bo to chyba ma znaczenie.
Zaznaczam że to nie o Jarka chodzi, a jego konkurenta. Z tego co wiem to nie Jarek jest odpowiedzialny za emisję tylko A...L....   
Przepraszam, ale to już chyba ponad rok od nagrania.

Sylwek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Lutego 2017, 00:25:19 czas Polski »
Jarek tez trochę jaja z nas sobie robi... ciężko napisać wprost o co chodzi? Wie przecież,  że wszyscy czekają...
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2017, 00:30:21 czas Polski wysłana przez Sylwek »

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lutego 2017, 00:28:32 czas Polski »
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2017, 00:32:40 czas Polski wysłana przez Lirorobert »

Offline jara

« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lutego 2017, 10:02:32 czas Polski »
Lirorobert Właśnie go szukałem ale nie pamiętałem tytułu więc założyłem nowy wątek. Szumu trochę było na początku odnośnie programu, później wszystko ucichło- pewnie nie wypał...

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Lutego 2017, 18:35:41 czas Polski »
Pewnie jest tak ;) że jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi- chiba

mily68

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Lutego 2017, 23:34:55 czas Polski »
Nie ma Felderów, Festooli, Blumów, nie ma szybkiej roboty tylko mozolna dłubanina "byle czym" - nie ma się czym pochwalić, nie ma pierwszej po polsku prezentacji reklamowej, nie ma zachwalania "sponsorów", nie ma "mega"... Może dlatego?
Pamiętam filmy o szafce pod umywalkę itp. z okresu "małego warsztatu". Te filmy były bardzo wartościowe. Wiele się z nich nauczyłem. Użyte w nich maszyny i narzędzia były typu "dostępne dla Kowalskiego" a teraz bez formatówki i FDW nie da się praktycznie nic zrobić. Kilka filmów prezentujących montaż szuflad przy pomocy szablonów - a może by tak zrobić film jak podobny szablon wykonać we własnym zakresie z materiałów i za pomocą narzędzi ogólnodostępnych?
Nie powiem, przyjemnie popatrzeć na zawodowe graty w akcji ale obecne filmy nie są ani dla zawodowców ani dla amatorów, jedynie dla tych którzy chcą wejść w stolarstwo zarobkowo a jeszcze niewiele wiedzą w temacie zwłaszcza co czym można zrobić.
Nie dziwię się więc, że o "szalonym warsztacie" cisza. :(

Offline Gerdo

« Odpowiedź #10 dnia: 21 Lutego 2017, 00:09:59 czas Polski »
Jezu, pewnie przyszedł ktoś do Ostaszewskiego, zaproponował mu program ktorego jeszcze nie bylo, ten zaciekawiony się zgodził, nagrali jeden odcinek, Jarkowi coś się nie spodobało, a reklamówka poszła w świat i tyle. To jest proste jak konstrukcja cepa, a wy się tu doktoryzujecie i ideologie dorabiacie.

Przepraszam  Cię Jara, ale ten temat powinien zostać usunięty, bo jeden już istnieje - przez Roberta założony.

Offline wojo72

« Odpowiedź #11 dnia: 21 Lutego 2017, 09:48:22 czas Polski »
Dla mnie JarekO podąża naturalną ścieżką rozwoju swojego biznesu i trzeba mu przyznać że odniósł sukces i ma coraz większy zasięg w sieci (wczoraj nawet widziałem link do filmiku DiD o używaniu klejów termotopliwych w stolarstwie na VOD w Onecie). Gdy startował DiD  to była pionierska inicjatywa, aktualnie jest sporo kanałów polskojęzycznych o tej tematyce i każdy może znaleźć coś dla siebie bez wylewania żalów do Jarka, że używa sprzętu profi (ja sam już od dłuższego czasu nie oglądam większości filmów DiD bo skręciły w kierunku z którym mi nie po drodze). O tym że DiD to jest projekt komercyjny było wiadomo gdy zaczynał jeszcze w czasach manty i tylko pozazdrościć  konsekwencji w tym co robi. Jeżeli lubi pracować w drewnie i robić to dobrym sprzętem a ktoś chce za to płacić to trudno mu mieć to za złe, przy skali przedsięwzięcia które realizuje nie ma co oczekiwać że Jarek i jego Rodzina będą to robić non profit.

Sylwek

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Lutego 2017, 09:58:04 czas Polski »
Przecież w temacie nie chodzi o to, że jarek pracuje tym czy tamtym- ja też go podziwiam za to co osiągnął i pozytywnie zazdroszczę jak oglądam jego warsztat i narzędzia. Tu nie o to chodzi. Główny problem jest taki, że na początku jak przykładowo forum się dopiero rozkręcało jarka było wszędzie pełno, witał nowych użytkowników, odpisywał, uczestniczył w życiu forum (Lidka też), a teraz doprosić się o nic nie można, nie odpowiada na pytania itd.  W tym temacie też milczy- po co w ogóle pokazywał trailer??? Ludzie widzieli zapowiedź tego filmu i zwyczajnie na niego czekają. Czy tak ciężko wejść w ten temat i napisać kilka słów- słuchajcie, temat nie wypalił i film się nie ukaże???. Tylko tyle, bez tłumaczenia czy to chodzi o pieniądze, czy z Rybackim się pokłócili, czy po prostu film nie spełnia oczekiwań itd. itp. Najlepiej olać.

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Lutego 2017, 10:11:29 czas Polski »
Zobaczcie  na twarz Jarka - to jest męczennik szybkiego sukcesu  ,nie mieszczący się już w 24 godzinach. Może trzeba zwolnić , pocieszyć się życiem z rodziną i znajomymi ?

Offline sajo

« Odpowiedź #14 dnia: 21 Lutego 2017, 11:09:05 czas Polski »
Moje gdybanie sobie.
Program był z założenia- laik z dobrym sprzętem, kontra doświadczony z kiepskim sprzętem. Ale jak Artloft się "rozkręcił" z robieniem mebli (stoły itp) to pewnie uznał, że kiepskie wizerunkowo będzie przedstawianie się, producenta, jako laika. Więc program umarł śmiercią naturalną.