07 Maja 2026, 10:22:56 czas Polski

Autor Wątek: FACHOWCY  (Przeczytany 35664 razy)

Offline przemoprzem

Odp: FACHOWCY
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Kwietnia 2017, 09:53:16 czas Polski »
że na pewno to wina stolarzy bo za wysokie meble zrobiliśmy bo minimum 100 luzu zostawił.

No przecież widać że 100 cm .... od posadzki :) Meble pewnie ok 85 cm + uchwyt grzejnika ok 15 i jest 100 jak nic

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #91 dnia: 05 Maja 2017, 11:30:23 czas Polski »
Sytuacja wygląda tak.
Cała rozmowa trwała dobre dwie godziny. Zachowałem się nieprofesjonalnie bo póściły mi nerwy. A puściły dlatego, że dwa tygodnie wcześniej to samo ustalałem z "fachowcem" a on stwierdził, że przeze mnie robota mu stoi.

Niektóre wypowiedzi mogą wydać się bez sensu bo zostało wyciągnięte z kontekstu. Chodzi głównie o to, że majster kłócił się ze mną, że za zmywarką trzeba zrobić dodatkowy odpływ bo podłącza się ją tak samo jak zlew. Ma być normalnie syfon i ten syfon połączyć spadkiem ze zmywarką.

Inwestorkę później przeprosiłem za moje nerwy ale bardziej Ona mnie przepraszała.

Tragedia.

https://drive.google.com/file/d/0B4zECvZW9C6QOUZQMFBQZ3l2STA/view?usp=drivesdk
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #92 dnia: 05 Maja 2017, 12:13:35 czas Polski »
A to nagrywałeś telefonem? Niezła jakość nawet :) Czyli koleś zamiast podłączyć się do syfonu w zlewozmywaku chce zrobić osobny odpływ dedykowany dla zmywarki i pewnie ma on być za zmywarką? Musiałby się wkuć w ścianę chyba.

Offline terminux

« Odpowiedź #93 dnia: 05 Maja 2017, 12:26:35 czas Polski »
Pan Kazimierz sądząc po głosie jest fachowcem "starej daty" który pamięta czasy że jak powiedział "nie da się" to nikt nie dyskutował, nie pytał dlaczego tylko przyjmował jego zdanie za dogmat.
Nie wiem, jak wygląda sprawa rozmieszczenia gniazdek i odpływów w konkretnym miejscu więc tego nie komentuję, ale w 90% wszystko się da, tylko trzeba chcieć przyjąć inny punkt widzenia. Może po prostu Panu Kazimierzowi nie chce się tego robić? Uważa że zrobił tak jak się należy a przychodzi jakiś taki i się mądrzy. I to jeszcze stolarz - fuj!  ;)

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 05 Maja 2017, 13:36:29 czas Polski »
Nieźle , a można było prościej . Wystarczyłoby skoczyć po flaszkę do sklepu i dać Kaziowi mówiąc  "Panie Kaziu, Pan mi tu walnie rurkę albo podłączy" i nie męczyłbyś się z tłumaczeniem terminami etc. Człowiek dostałby flaszkę to i na ambicje by mu siadło że musi zrobić nie kombinowałby i pewnie dorzuciłby zapachową choinkę by mu nie śmierdziało "przed syfonem '

A szczerze to się zawiodłem trochę myślałem że jak nerwy puściły to będzie jakiś burdy materiał , już sobie popcorn zrobiłem odpalam a tu lipa. Pełna kultura , żadnego mordobicia i wyzywania rodziny do 8 pokoleń w wstecz.  ;D

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #95 dnia: 05 Maja 2017, 14:42:49 czas Polski »

A szczerze to się zawiodłem trochę

Przepraszam.
Jak dla mnie to był właśnie wybuch bo tak przy klientach się nie zachowuję. Rozładowuję później emocje za kółkiem ;D

Moim zdaniem pan Kazio nie wiedział jak to zrobić albo szukał szybkich pieniędzy. Wciskał babce ciemnote ale niestety trafił na mnie

A nagrywane nokią n8 ;)

Aha. Temat do przeróbek był naprawdę banalnie prosty dlatego gość tak mnie zirytował.
« Ostatnia zmiana: 05 Maja 2017, 14:44:44 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

Offline L4

« Odpowiedź #96 dnia: 05 Maja 2017, 15:37:31 czas Polski »
Chodzi głównie o to, że majster kłócił się ze mną, że za zmywarką trzeba zrobić dodatkowy odpływ bo podłącza się ją tak samo jak zlew. Ma być normalnie syfon i ten syfon połączyć spadkiem ze zmywarką.

Ja wiem, że herezję i w ogóle sory za sugerowanie tak drastycznych środków, ale czy po prostu nie można było instrukcji od zmywarki pokazać?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #97 dnia: 05 Maja 2017, 15:45:25 czas Polski »
W chacie pusto. Mam wziąć dokładne dopiero pomiary jak sufity podwieszane i dodatkowe ścianki będą. Już miało być ale inwestorka prosiła bym przyjechał porozmawiać z majstem. Nawciskał babce głupot, że trzeba pozmieniać bo "tak się nie da" i wogóle że nie poznaczałem mu co gdzie i jak (te 2 tłumaczenia już się ze sobą kłócą).
 Jakby zmywarka już była to bym rozpakował i pokazał.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 05 Maja 2017, 15:56:09 czas Polski »
Ręce opadają, za zmywarką nie zmieści się gniazdo z płaską wtyczką ale syfon tak (dmuchany) tylko nie wiadomo po co... Często, jak nie coraz częściej kierownicy budów nie zwracają uwagi na to, że woda i odpływ do zmywarki robią za zmywarkami. Ostatnio robiłem koledze łazienkę i płytki w kuchni, meble do kuchni. Mieszkanko salon z aneksem, aneks tak mały że sam narzucał rozmieszczanie sprzętu AGD. Jak wspomniałem, odpływ i woda do zmywarki 50cm nad ziemią i centralnie za zmywarką. Gniazdo elektryczne za piekarnikiem centralnie. Wszystko trzeba było przenosić, zmywarka została "zasyfonowana" pod zlewozmywakiem a woda z podwójnego kranu pod zlewozmywakiem. Gniazdo bez ramki bo wystawała... masakra.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #99 dnia: 05 Maja 2017, 16:02:23 czas Polski »

tylko nie wiadomo po co.

Jak to nie wiadomo ? By był spadek od zmywarki. "Inaczej woda czały czas będzie chodziła." Nie wiem co tym miał na myśli ale też to padło ;D

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #100 dnia: 05 Maja 2017, 16:46:31 czas Polski »
Brak słów. Dlatego sam wszystko robię. Nikt mi nie zciemnia i nie próbuje robić idioty ze mnie.

Offline radek177

« Odpowiedź #101 dnia: 05 Maja 2017, 18:29:18 czas Polski »
"Normalnie, normalnie, normalnie w każdym bądź razie" majster pierwsza klasa! :D Aż sam się zagotowałem słuchając takiego gadania...

Normalnie nic innego mi się nie kojarzy:

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #102 dnia: 05 Maja 2017, 18:34:44 czas Polski »

Aż sam się zagotowałem słuchając takiego gadania...

A ja tak łącznie ok 5 godzin ;D Cała chata była do uzgodnienia a my z kuchni wyjść nie mogliśmy.

Robert. Ja sam nie robie bo to nie moja branża. Nie będę jeździł i rozkuwał np kable i potem oczywiście zatykać i gładzić bruzdy. Nie mam na to ani czasu ani chęci. Jest majster od tego ia to zrobić lub konkretnie wyjaśnić jeśli się nie da.
Ten z dziś to taka moja perełka majstrowa ;D

kozio

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 05 Maja 2017, 23:39:01 czas Polski »
Tadam.  ;D

Offline leeching

« Odpowiedź #104 dnia: 06 Maja 2017, 01:11:55 czas Polski »
Tadam. 
Nowocześnie bez narożniczków, ukosowanie ręczne przecinakiem i młotkiem ;)