19 Kwietnia 2026, 01:33:27 czas Polski

Autor Wątek: imadło stolarskie, tanio, szybko  (Przeczytany 1691 razy)

meridox

• Gość
imadło stolarskie, tanio, szybko
« dnia: 24 Lutego 2017, 23:33:07 czas Polski »
Czasem przydało by się imadło stolarskie ale to bardzo sporadycznie ze dwa razy w roku :) wiec pomyślałem że troszkę szkoda wydać kilka stówek :( poza tym denerwowałoby mnie pokrętło odstające o które pewnie co rusz bym zahaczał :/  wiec narodził się pomysł robienia takiego imadła które będzie można montować i demontować w 30 sekund i nie opróżni mi portfela :) no i udało się :) koszt wyszedł 0 złociszy bo kantówka i decha z odpadków a wkrętów i kątowniczek też się znalazły w garażu :) Na pewno można było zrobić je lepiej ale cała realizacja nie zajęła mi nawet godziny, wiec jeśli potrzebujesz na szybko zrobić imadło stolarskie to ten patent na pewno się Tobie przyda. Jeżeli coś jest głupie i nie wygląda najlepiej ale się sprawdza to nie jest wcale takie głupie. Całą realizację krok po kroku  macie w linku poniżej :)

Offline RazzPL

Odp: imadło stolarskie, tanio, szybko
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lutego 2017, 08:47:15 czas Polski »
Sprytne :-) jedyne co Ci może przeszkadzać, to końcówki od ścisków, ale coś kosztem czegoś. Ja też często mówię że jak coś jest głupie i działa, to nie jest głupie :-D

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lutego 2017, 09:45:54 czas Polski »
Tanim kosztem, szybko i działa - całkiem niezły pomysł :)

Offline gargul

« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lutego 2017, 19:07:46 czas Polski »
jak rzadko używasz to pomysł świetny a ściski chyba każdy ma, dodatkowo można szybko zaciskowy dać jak rąk brak.

Mam pytanie odnośnie szlifierki na rzep ryobi miałem już ja w koszyku w sklepie ale na ceneo sprawdziłem i sporo opinie ze szybko się psuje (spala wirnik, śrubę zrywa itp). Jak długo ja masz czy dostała po d... i jaka opinia twoja na jej temat. Odpowiedz jak masz chwile.

Ryobi ROS300

meridox

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Lutego 2017, 12:26:10 czas Polski »
mam ją z pół roku i mało używana jest (zimno w garażu nie chce się robić :P ) ale daje rade :) starą mam firmy krzak i nawet nie dociskając staje w miejscu i szlifuje jak oscylacyjna a  ryobi śmiga aż miło ale trzeba pamiętać że jest to sprzęt amatorski za 200 zł i o małej mocy  nie nadaje się do ciężkich prac po 8 godzin dziennie na pełnych obrotach. Myślę że jak się użytkuje ją z głową to posłuży dłuższy czas :)

Offline gargul

« Odpowiedź #5 dnia: 27 Lutego 2017, 16:48:32 czas Polski »
Wyglądała właśnie bardzo dobrze nie mowie o pracy profesjonalnie ale jak już zaczynam szlifować to sprzęt jednak parę ładnych minut dostaje popalić