03 Maja 2026, 11:03:30 czas Polski

Autor Wątek: wkretarka parkside  (Przeczytany 5048 razy)

Offline kqamil

wkretarka parkside
« dnia: 25 Lutego 2017, 22:06:47 czas Polski »
Dostałem dziś na urodziny wkretarkę parksida i mam z nia taki problem , ze po zblokowaniu ręką wkaznik naładowania pokazuje kolor czerwony , ładowałem po raz kolejny i znów to samo.
Wkretarka jest popsuta ? Reklamować ? Wymienia na nowa ?

Offline SpecPiotr

Odp: wkretarka parkside
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lutego 2017, 22:26:39 czas Polski »
To WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!
Stoooo lat stooooo lat !!! I tak dalej ;D

A co do wkrętarki to yyyy nie wiem ;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline kqamil

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lutego 2017, 22:41:10 czas Polski »
Dziękuję bardzo .
Po naładowaniu nawet po zakreceniu bez obciążenia zielona dioda gaśnie

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Lutego 2017, 23:08:55 czas Polski »
Jest od tego specjalny wątek, To normalne, że dioda zielona gaśnie przy obciążeniu od silnika

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Lutego 2017, 23:11:56 czas Polski »
Najlepszego :)

Coś kręci ta wkrętarka. Można sprawdzić multimetrem ładowarkę i napięcie na akumulatorze, jak [tu]. Może ogniwo trafiło się leniwe. Niektórzy bawią się w wzbudzanie takich śpiących królewien i da się je później normalnie ładować. Ale trzeba by było rozebrać i po kolei sprawdzać napięcie.

Najprościej wymienić na nówkę sztukę  i sobie głowy nie zawracać, chyba, że tak jak napisał Przemek, "it's not a bug, it's a feature".

Offline Marek123

« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lutego 2017, 09:30:57 czas Polski »
Zakupiłem tą wkrętarkę ostatnio (12v) na wsparcie mojej celmy co już deko wymięka po latach i fakt że diody przygasają, ale chodzi nawet fajnie. Co jest w niej spoko to właśnie akumulator, zdaje się że bez większych problemów można tam ogniwa powymieniać jak ich czas nadejdzie.
Dobrego używania :)

Offline True

« Odpowiedź #6 dnia: 04 Marca 2017, 08:53:36 czas Polski »
Nie róbmy sobie jaj Panowie. Nie wiem jaką wkrętarkę Parkside-a ma kolega ale mojej nie dało się zatrzymać ręką. Nawet po pełnym naładowaniu i obciążeniu nie gasła żadna dioda (no chyba że bym się zaparł).
Mój model to PABS12A1
Niestety po 3 latach padł akumulator i wymieniłem ogniwa. Koszt w BTO to ok 70-80PLN i pojemność 2,5Ah. Masa podniosła się odrobinę ale teraz to da się popracować.
Podejrzewam że trafiło się koledze uszkodzone ogniwo w pakiecie akumulatora, nic tylko reklamować. Nie opłaca się wymieniać ogniw w nowej wkrętarce/na gwarancji.
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...

Offline Robsonik

« Odpowiedź #7 dnia: 25 Marca 2017, 18:15:04 czas Polski »
Ja posiadam od prawie trzech lat dwie wkrętarki Parkside 18V i nie jestem w stanie ręką zatrzymać naładowanej wkrętarki.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #8 dnia: 25 Marca 2017, 18:49:03 czas Polski »
słabe ręce macie  ;D

Offline Przemek

« Odpowiedź #9 dnia: 27 Marca 2017, 09:23:17 czas Polski »
Cześć,
Też ją kupiłem i tak samo się zachowuje, bez problemu można ją zatrzymać ręką nawet na wolnym biegu, naładowana do pełna przy obciążeniu od razu gasi zieloną diodę a czasem i pomarańczową.
Do drobnych prac jest ok, jednak wg mnie jest nieergonomiczna - dziwny kąt miedzy rękojeścią a częścią roboczą jakoś tak nienaturalnie się jej używa ale cena czyni cuda i zakupu nie uznaję za nieudany.
Pozdrawiam
Przemek
Pozdrowienia
Przemek

kerry

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Marca 2017, 12:35:39 czas Polski »
@SumbulAga84, drugi post, od stycznia się nie przedstawiłEś, zaczynasz spamować. Odwiedź dział "przedstaw się", ok?

Offline Rafald

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Per aspera ad astra
  • View Gallery
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Marca 2017, 11:23:17 czas Polski »
Ja chyba jakoś szczęśliwie trafiłem - mam 18 V, od 3 lat ją zajeżdżam - i cały czas daje radę, parę razy nawet lądowała z rusztowania na betonie ale jakoś jej to specjalnie nie zaszkodziło.  Generalnie jedynym mankamentem tej firmy jest to - że jest to "jednorazówka" - nie opłaca się naprawiać, lepiej kupić nową