Witam wszystkich.
By nie powielać wątków, przyłącze się do tego. Chciałbym sobie sprawić szlifierkę mimośrodową, widzę, że pochlebne opinie zbiera Metabo. Po przeczytaniu wszystkich wątków skłaniam się do dwóch szlifierek - SXE 3125 i SXE 425 TURBOTEC. Pewnie starczyłaby mi FSX 200, jednak brakuje mi przy niej regulacji obrotów i plastikowy, dodatkowy adapter do odkurzacza. Wiem, że SXE 3125 różni się od SXE 425 wagą o 1 kilogram, 3125 oscylacja 3mm a 425 5 mm, obie mają regulację obrotów, na której mi zależy. Dodatkowo SXE 425 ma TurboBoost - dodatkowa moc przy szlifowaniu i Power Control System, czyli system zapobiegający zarysowaniom. Powiedzcie mi proszę, co mogę więcej zrobić tą SXE 425 Turbo Tec czego nie zrobiłbym tą SXE 3125. Z tą SXE 425 pewnie ciężej się będzie pracować przy powierzchniach pionowych, czy może się mylę i od tego 1 kg więcej nic mi się nie stanie
Zakres jej pracy: szlifowanie i polerowanie sklejek, drewna litego, klejonki, mdf, mebli, tworzyw sztucznych - w tym plexi, może jakieś polerowanie lakierów.
Rozmiar 125 myślę mi wystarczy.
pozdrawiam