17 Maja 2026, 21:56:55 czas Polski

Autor Wątek: sztucer na szybko  (Przeczytany 5610 razy)

Offline marcin6391

sztucer na szybko
« dnia: 17 Marca 2017, 08:38:49 czas Polski »
Wróciłem se wczoraj ze szkolenia,a tu córa w drzwiach stoi..mina przerażona... i słyszę -
- tato, bo ja zapomniałam, ale obiecałam pani, że zrobisz sztucer na przedstawienie ("W pustyni i puszczy " )
- a kiedy to przedstawienie ?
- ..no...tego ... jutro ....
- aaaa....   

No i szybka piłka...

najpierw szkic - sztucera w domu nie mam, więc odrysowałem (mniej -więcej) od wiatrówki

Offline marcin6391

Odp: sztucer na szybko
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marca 2017, 08:40:03 czas Polski »
Wycinanie, szlifowanie i frezowanie

Offline marcin6391

« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2017, 08:41:26 czas Polski »
Malowanie -
kolbę pomalowałem olejem a lufę szprajem czarnym  ;)

Offline marcin6391

« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2017, 08:42:00 czas Polski »
Efekt finalny  :)

daka

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2017, 08:57:28 czas Polski »
zajebiste;]

Offline marcin6391

« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2017, 08:58:56 czas Polski »
Dzięki  :)

Córeczka właśnie do mnie dzwoniła - bardzo zadowolona  :) :) :)

kerry

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2017, 09:13:42 czas Polski »
A gdzie czerwona końcówka, pozwalająca na odróżnienie broni od replik?!  ;D ;D ;D

Offline marcin6391

« Odpowiedź #7 dnia: 17 Marca 2017, 09:15:37 czas Polski »
Kurdę zapomniałem ....

ale jakby co, to mam pozwolenie na klamkę  ;)

Fulicarius

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Marca 2017, 09:16:47 czas Polski »
Sportowe? Kolekcjonerskie? Jaka?

Ja rodzicom regularnie urządzałem takie akcje :D

Offline marcin6391

« Odpowiedź #9 dnia: 17 Marca 2017, 09:21:06 czas Polski »
Pracuję z klamką

Offline robson

« Odpowiedź #10 dnia: 17 Marca 2017, 09:26:46 czas Polski »
Znaczy odźwiernym jesteś  ;D  dobrze kojarzę ?

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Marca 2017, 09:49:33 czas Polski »
Znaczy odźwiernym jesteś
Taki współczesny Gerwazy :D

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Marca 2017, 10:12:13 czas Polski »
Co za brak wyobraźni dać dziecku broń do szkoły . Pomyślałeś może co będzie jak kupi drewniane naboje ? Może się mylę i nie zrobi nikomu krzywdy ale należało by zrobić jakieś krótkie szkolenie z obsługi tej " śmiercionośnej " broni.
Mam nadzieję że nie usłyszę w gazecie albo nie zobaczę w radiu nagłówków typu "pierwsza w Polsce strzelanina , nieodpowiedzialny Ojciec dał dziecku broń " , bo jeśli tak się stanie już widzę te konferencje ministrów i przecinków posiadania drewnianej broni .I nagłówki w gazetach o szkodliwości posiadania bukowych czy olchowych mieczyków dla dzieciaków.
Możliwe nawet że wprowadzą regulowany zakup drewna i aby zdobyć suchą ( wiadomo broń palna nie może być mokra , proch nie wypali :P ) tarcicę trzeba będzie wypełnić trylion papierów i czekać kilka miesięcy na pozwolenie na zakup. Do tego przybędzie pozwoleń i kontroli wśród użytkowników narzędzi do obróbki kantówek i taki urzędnik nim wyda pozwolenie na zakup piły spojrzy w papiery i powie do zwykłego hobbysty :

-Panie kowalski naprawdę myśli Pan  że my tu uwierzymy Panu że do zadań hobbystycznych potrzebuje Pan tego Bosha za 4 Tysiące przecież ciąć można zwykłą piłą ręczną z marketu za 10 PLN , coś mi się wydaje że chce Pan otworzyć jakiś nielegalny zakład z drewnianą bronią .Albo wycofujemy wioseczek i ja idę na kawę albo będzie kontrol czy nie ma Pan na strychu jakiejś kantówki po dziadkach .

I w tedy zaczną się ciężkie czasy dla zwykłych robaczków , ktoś wytnie drewno na opał i będzie za długa kłoda , sąsiedzi go popierniczą że szykuje się do produkcji nielegalnych przedmiotów , jakaś wycieczka szkolna zrobi ognisko i będzie chciał sobie patyki na kiełbaski porobić a tu według regulaminu nie ch**a nie da rady bo drewno ze względu na możliwość wykonania z niego drewnianego sztucera nie może być dłuższe niż 80 cm.

Ludzie zaczną kupować trociny i łączyć je ze sobą aby obejść zakazy ale to nic nie da bo ktoś w ministerstwie wyda przykaz aby to traktować jak pełnowartościową kantówkę, zapełnią się więzienia , rodziny stracą Ojców , Matki , Dziadków bo takie będzie prawo.

Zwykłe małe warsztaty poupadają nie mogąc sobie pozwolić na zakup licencji i akcyzy na zakup suchego drewna , rynek przejmą wielkie korporację i firmy ( wiadomo z Niemiec bo to oni na tym najwięcej zyskają  :D ) z 4-5 miejsca na świecie w produkcji mebli spadniemy na sam dół . Nasz kraj pogrąży się w kryzysie ( zamknięte zakłady pracy , masa ludzi w więzieniach ) przestaniemy sobie ufać ( każdy będzie bał się czy ktoś nie doniesie o jego drewnianym stole w kuchni ) Unia Europejska zawali nas karami za brak regulacji w sprawie importowanego drewna  i to wszystko tylko dla tego że na sztucerze nie ma małego napisu "REPLIKA"
Mam nadzieję że jesteś w stanie udźwignąć ten ciężar na swoich barkach , wierzę w Ciebie bo "broń" naprawdę fajnie wyszła Tobie.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Marca 2017, 10:29:49 czas Polski »
MChObi - bardzo ladnie to opisales..i to nie jest takie nierealne.
Juz sobie wyobrazam - "istotne elementy klody" na pozwolenie i zakaz posiadania niektorych "klod szczegolnie niebezpiecznych".

Marcin - fajny ten sztucerek...tylko uwazaj, zeby Ci kominarze nie wpadli. Jeszcze znajda telefon komorkowy i 5 m przewodu do kompletu...

Offline marcin6391

« Odpowiedź #14 dnia: 17 Marca 2017, 10:34:08 czas Polski »
Znaczy odźwiernym jesteś  ;D  dobrze kojarzę ?

coś w ten deseń   ;)

http://player.pl/programy-online/zarty-smierci-odcinki,2666/odcinek-3,S00E03,35850.html?atpl#play

od 25 minuty  ;D prawdziwy ja  8)