18 Maja 2026, 23:37:53 czas Polski

Autor Wątek: Stolik pod małą krajzegę  (Przeczytany 1748 razy)

Offline BlackJack15

Stolik pod małą krajzegę
« dnia: 26 Marca 2017, 13:26:16 czas Polski »
Mała szybka realizacja - mały stolik pod krajzegę - stary ledwie się trzyma i nieładnie wygląda w garażo-warsztacie :)
Przy pomocy sanek prace poszły dość szybko i dokładnie :), przycięcie kantówek na wymiar, powycinanie gniazd, spasowanie i wyszło szybko i w miarę dokładnie :)
Sklejenie - jeden mały błąd zrobiłem bo nie sprawdziłem czy są wszędzie kąty i się delikatnie kolybie :) ale tragedii nie ma bo kostka w warsztacie nigdzie nie jest równa :)

Offline BlackJack15

Odp: Stolik pod małą krajzegę
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marca 2017, 13:27:22 czas Polski »
Przycięcie blatu z jakiejś płyty która była pod ręką, przeszlifowanie sklejonych nóg, przykręcenie blatu czterema wkrętami od góry. Wcześniej jeszcze było raz pomalowane preparatem bio a teraz pójdzie na to jeszcze jedna warstwa lakierobejcy - wykorzystuję to co mam na stanie :). Mała szybka realizacja ale doświadczenie bezcenne :)

daka

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marca 2017, 15:04:11 czas Polski »
ładnie

meridox

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2017, 15:27:13 czas Polski »
ładny stolik :) a nie myślałeś żeby to nie był stolik tylko szafeczka ? miejsce zajmuje a tak zawsze miałbyś szafkę na coś np. akcesoria do piły.
do tego kółka by sie przydały , łatwiej przesunąć i niż przenieść

Offline BlackJack15

« Odpowiedź #4 dnia: 26 Marca 2017, 15:46:26 czas Polski »
To nie dla mnie tylko dla teścia,  miałem tylko blat wymienić bo stary jest już zniszczony ale pomyślałem że dla praktyki zrobię cały nowy. Szuflada bardziej by posłużyła do wrzucenia wszystkiego co leży w około więc nie miała by praktycznego użytku tylko bardziej jako "kosz". Jak będę robił stoliki i szafki dla siebie to na pewno będą bardziej funkcjonalne :). Kółka nie są potrzebne bo będzie to używane raz na pół roku - żeby tylko :) duże to nie jest 40 cm x 40 cm x 50 cm wysokość więc ciężkie nie jest.

Offline BlackJack15

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwietnia 2017, 16:09:11 czas Polski »
Prace zakończone :) Czy widać różnicę :) a ze starego całą garść gwoździ wytargałem :) bez których się prawie sam rozpadł - no może troszku mu w tym pomogłem :)
Taki mały przerywnik w innych pracach, można z powrotem do nich wracać :)