28 Kwietnia 2026, 10:22:08 czas Polski

Autor Wątek: Kupię Piłę Taśmową  (Przeczytany 2189 razy)

Offline jarzab

Kupię Piłę Taśmową
« dnia: 29 Kwietnia 2017, 22:27:56 czas Polski »
Kupię piłę taśmową  o minimalnej wysokości cięcia 150 mm . Do zastosowań hobbystycznych. Budżet niewielki +/- 1000 zł Może komuś się  kurzy :)

meridox

• Gość
Odp: Kupię Piłę Taśmową
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2017, 00:36:28 czas Polski »
dorzucisz 200 zł i masz nową z gwarancją i nie zakurzona ;)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2017, 06:58:56 czas Polski »
Tak jak mówi... chyba scheppach.

Offline jarzab

« Odpowiedź #3 dnia: 30 Kwietnia 2017, 08:55:40 czas Polski »
Pracował ktoś z was na niej ? Bo nie wiele jest opinii w sieci.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Kwietnia 2017, 19:46:35 czas Polski »
też szukałem info na jej temat i w sumie nic nie znalazłem a też zamierzam ją kupić, kilka osób u nas z forum ją posiada bo pisali żeby sprawdzić przy zakupie blat gdyż są słabo zabezpieczone w transporcie i zdarzają się porysowane, o wadach na razie nie pisali ;) wiec może nie jest najgorzej :P

Offline morosoph

« Odpowiedź #5 dnia: 30 Kwietnia 2017, 22:02:41 czas Polski »
Mam tę pilę i pisałem o wadach. Przymierzam się do wymiany kół własnej roboty, bo oryginalne nie są precyzyjnie odlane. Cięcie nie jest złe, ale zakupić trzeba od razu lepsze taśmy. Fabryczne halsują - "zjeżdżają z kursu". Np. julowska Hardy 16mm eliminuje ten problem. Generalnie jest tak prosta konstrukcja, że łatwo wyeliminować wady niewielkim nakładem złotówkowym, a cena zakupu jest niezła.

Offline jarzab

« Odpowiedź #6 dnia: 30 Kwietnia 2017, 22:47:16 czas Polski »

Offline wildi2

« Odpowiedź #7 dnia: 01 Maja 2017, 23:53:12 czas Polski »
Również miałem TEGO Scheppacha. W moim coś było nie tak z kołami - taśma latała w zasadzie jak chciała. Koła nie dość, że miały bicie w pionie to jeszcze ruszały się w poziomie +/- 3-4mm. Rzaz zostawał gorszy jak po łańcuchowej. W mojej była jeszcze krzywa rama. Na szczęście serwis w Julce zna się na rzeczy i nie było problemu ze zwrotem, choć walczyłem z piłą 2-3 tygodnie.

Brzeszczoty BAHCO z linku (długość na pewno nie do schepacha bo powinno być 2240) bardzo dobre ale dosyć drogie.

Offline morosoph

« Odpowiedź #8 dnia: 02 Maja 2017, 08:53:33 czas Polski »
Nie wiem skąd mi się wzięło to Hardy, miałem na myśli oczywiście Bahco. Kupiłem od razu z piłą 16mm i naprawdę daje radę. Fabryczna 12mm to bubel. Nadaje się do cięcia cienkich materiałów - im grubsze tym bardziej ucieka w bok.