Weekend sie konczy wiec czas na aktualizacje. Udalo mi sie w koncu zamontowac brakujace szuflady. Dzieki temu schowalem kompresor w zamknieciu i jest troche cichszy. Od razu zamontowalem automatycznie zwijany waz do kompresora (pod ukosnica). Jak tylko przyjdzie sklejka to wezme sie za fronty:)

Skoro jedna sciana skonczona to mozna zabrac sie za druga. Poki co tylko OSB poszla na sciane i wycialem na szybko kilka wieszakow na sciski.

Reszte bede dokrecal sukcesywnie jak bedzie potrzeba i sposobnosc.
Dodatkowo udalo mi sie zrobic kilka ulatwien:
- zero clerance na ukosnicy (sklejke 6mm zestrugalem do 3mm i wpadowalem bez wiekszego problemu - no moze tylko z rozstawem srub tylko slabo wcelowalem:))

- sacrificial fence na ukosnicy z kawalka starej plyty meblowej (niestety trzeba bylo zrobic wyciecie na srodku bo ten zalosny system odciagu wiorow sie blokowal)

- przykrecilem ukosnice do blatu zamocowalem w blacie gwint dzieki czemu latwo bedzie ja zdemontowac
- blast gate/trojnik na odkurzaczu - nie musze teraz zmieniac co chwila wezy (mam dwa - jeden na stale podpiety do ukosnicy, a drugi mobilny do zaglebiarki, pily stolowej, szlifierki mimosrodowej, sprzatania), wystarczy przesunac zasowe i gotowe:)

Pezy okazji mam do Was pytanie - macie jakies sprawdzone wkrety do betonu? OSB krecilem na kolki i sa dwa problemy:
- nie wszedzie trzyma bo sciany dziurawe
- pracochlonne to.
Bede wdzieczny za jakas podpowiedz/link.