padło na Bosch'a pcm 8s.
Miałem przez dość długi czas, model z bloczkami przedłużającymi a nie z wyciąganymi podstawkami. Generalnie sporym minusem jest maksymalna wysokość cięcia - bodajże 8cm, czyli mocno maluśko. Bloczki przedłużające podstawę są o ~2mm niższe niż ona, więc zdarza się, że słabo przymocowane elementy po przecięciu lekko podskakują. Docisk, który jest w zestawie jest żenująco słaby, co w połączeniu z niską i krótką przykładnicą jest dość bolesne. Laser mistrzostwem świata też nie jest, i jest w taki sposób i w takim miejscu zrobiony, że po przecinaniu kilkunastu desek 32x60 pył zapchał mi kompletnie "dołek", w którym on się znajduje. Do worka trafia nawet trochę pyłu, i też podłączanie zwykłego odkurzacza przemysłowego wiele więcej nie daje.
Ogólnie - zależy, do czego potrzebujesz. Jeśli do listewek - spoko - mała, poręczna, lekka. Ale jeśli będziesz chciał robić coś większego z grubszego drewna, w stylu altany, (bla bla), to raczej nie użyjesz.
Zdarzyło mi się też, że pył (przy używaniu odkurzacza) zablokował mi posuw, co mnie dość mocno zdziwiło