15 Czerwca 2026, 19:06:13 czas Polski

Autor Wątek: Samurai odkryty v2.0  (Przeczytany 7884 razy)

m_kola

• Gość
Odp: Samurai odkryty v2.0
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Lipca 2017, 10:42:16 czas Polski »
chcą się tym z Tobą podzielić, bo to jest dobre i chcą byś sam tego doświadczył.
Ale Spec właśnie o tym mówił! Oni (tak, wiem, są wyjątki) chcą to robić nawet kiedy ja tego nie chcę. I to wtedy pojawia się problem.

P.S. Napisałem więcej ale.. nie będę tutaj dymił ;)

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Lipca 2017, 11:28:13 czas Polski »
Wiara polega na tym, że i tak nikt nic nie wie, dlatego warto chociaż pospierać się o "tak mi się zdaje". Dla zdrowia, sportu, może z nudów albo kiedy czujesz misję. I to jest piękne w ludziach, na świecie nie istnieje ani jedna w pełni obiektywna jednostka, a mimo to każdy ma rację. ;)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #32 dnia: 12 Lipca 2017, 11:32:34 czas Polski »
Przekażcie sobie znak pokoju...
Pasowało by rękę podać ;)
Co do cytatu Piotra,to w miejsce ,,religia"można wstawić inne słowo a reszta będzie pasowała jak ulał.
Za bardzo nie przepadam za dziwnymi przekonaniami,orientacjami,ale staram się zrozumieć dlaczego tak a nie inaczej.
Każdy jest w innym czasie swojego życia i inaczej odbiera ,świat nas otaczający.Ja pękłem,jak się przekonałem że wierzę nie dla ludzi,a dla samego siebie.Raziło mnie że ludzie są tacy że w kościele rękę tobie poda a poza,to utopi cię w łyżce wody.W głowie mi się nie mieści,co poczynają co niektórzy duchowni,policjanci,politycy,strażacy,sędziowie,biuraliści itp. Powinni stać na straży,służyć ludziom,ale nie zawsze tak jest.
Dlaczego ??? bo są tylko ludźmi(żeby nie pisać że z grzechami)to napiszę że z wadami.Uciekanie od tematów religijnych,politycznych,itp.nic nie daje,trzeba rozmawiać konstruktywnie,i nie ważne w co wierzysz,ważne że jesteś Człowiekiem.
Na koniec wywodu,być może nie potrzebnego w dwóch słowach o podobnym pęknięciu jak moje.
Kolega...robił remonty w domu,często gęsto w niedziele,a w tygodniu na ryby.Pytałem dlaczego,nie widział różnicy,ot...ma prawo.
Po bolesnym przejściu,jakim jest utrata pierworodnego...
Uczestniczy systematycznie w nabożeństwach niedzielnych.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #33 dnia: 12 Lipca 2017, 12:35:46 czas Polski »

Spec, ten mem jest delikatnie mówiąc niesmaczny.

Dla mnie niesmaczne jest wpychanie na siłę przez choćby presję społeczne różnych przekonań. Ci co "wciskają" nie rozumieją zwykłego NIE dlatego ten mem właśnie w/g jest bardzo dosadnie napisany.

I skoro jednak zaczęliśmy ten temat to wypowiem się z mojego punktu widzenia.
Jestem niewierzącym a tym bardziej niepraktykującym człowiekiem. Mam swoje własne przykazania. Nie mam kompletnie nic do ludzi nawet głęboko wierzących o ile wierzą sobie w duszy a modły odprawiają "nie wchodząc mi w drogę". Ale np. wciskanie noworodkowi chrztu, religia w szkole wciśnięta pomiędzy inne lekcje, wyśmiewanie z powodu braku komuni (tak -nie miałem komuni i tak -byłem z tego tytułu w podstawówce wyśmiewany) to już bardzo delikatnie mówiąc wpierd...nie się w moje życie bez mojej zgody. A jestem do tego niejako przymuszony przez społeczeństwo. Przykładów jest sporo dlatego te tematy działają na mnie jak płachta na byka. Jako ludzie mamy jakąś wewnętrzną potrzebę mówienia ludziom jak mają żyć. Ktoś zaraz powie, że i ja ze swoimi meblowymi tematami wciskam tu wszystkim. Ale jest to forum tematyczne. Sąsiadom ani ludziom na ulicy tego nie wciskam.

I jeśli kogoś uraził mój mem to nie będę przepraszał bo i ja czuję się urażony działaniami różnych religi i ich wpływaniem na moje życie (patrz przykłady).
A jeśli ktoś przestanie "mnie lubić" bo mam zdanie jakie mam to też nie będzie mi przykro skoro ktoś religią kieruje się czy kogoś lubi czy nie. Osobiście zwisa mi kto jakiego jest wyznania i nie oceniam na tej podstawie ludzi o ile oczywiście nie wchodzi mi z tym w drogę.

Samuraj pokazuje fajne stolarskie i tematy i skoro gada o religii to nawet nie chcę tego oglądać bo już czysto po ludzku między podziw wpierd....li się myśl, że następny próbuje mi coś wcisnąc.

Ależ się wkur...em.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Lipca 2017, 12:48:03 czas Polski »
Ależ się wkur...em.
Jak mawia moja żona: oddychaj!

Ale zgadzam się w pełni z Twoim punktem widzenia.

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Lipca 2017, 12:54:22 czas Polski »
Zluzuj tę gumę. Twój obrazek był prostacki, wulgarny i nie na temat. Dałem propozycję obejrzenia materiału, a Ty wyskakujesz jakimś porównaniem z dupy co najmniej jakby ktoś Cię tu siłą targał do kościoła.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Lipca 2017, 13:06:49 czas Polski »
Zluzuj tę gumę
Za bardzo nie można bo gacie spadną ;D

Nie jest wulgarny tylko dosadny.
Dlaczego nie może wypowiedzieć swojego zdania w tym temacie? Gdzie kogoś obraził, wyzwał go, powiedział, że jest taki czy inny?
Wręcz przeciwnie:
Nie mam kompletnie nic do ludzi nawet głęboko wierzących
Serio, nie rozumiem Twojego punktu widzenia.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lipca 2017, 13:07:58 czas Polski »
Specu oddychaj głęboko :) a skoro nie miałeś komunii to się tym nie martw :) złożymy się Tobie na zegarek żebyś nie był stratny w stosunku do innych dzieci :P

Panowie z religią jest jak z polityką , każdy ma inne poglądy i nie przekonujmy się do swoich racji bo każdy ma swoją rację, łączy nas drewno i za to się lubimy i szanujemy i tego się trzymajmy :) tzn. drewna ;)  a off topy są też w porządku jeśli traktuje się je z przymrużeniem oka

P.S. Specu żeby nie było że się wyśmiewam :) z Tobą to wiem że ze wszystkiego można się pośmiać  :) a lepiej śmiać się z tego niż wku%$#ać :)

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Lipca 2017, 13:32:20 czas Polski »
A miałem nie pisać , więc dla odmiany napiszę coś na temat :P
We filmie samuraj odnosi się w gruncie rzeczy do kilku spraw , najważniejszym przesłaniem było jeśli życie Ci się pieprzy to niekoniecznie wina otoczenia , innych ludzi , rowerzystów , illuminati etc tylko spójrz co robisz i pewnie na pewno  większości przypadków Twoja wina , i zamiast marudzić zmień swoje postępowanie .
Jemu w zwalczaniu uzależnienia pomogła wiara i tyle , mówi jeszcze że chciałby aby każdy znalazł w sobie wewnętrzny spokój i tyle

Miałem napisać ale napiszę . Jak się wszyscy ujawniają to powiem tak ,ja osobiście wierzę w UFO ( nie to że są zielone ludziki co nas szpieguję etc ,ale że gdzieś tam jest jakaś cywilizacja , pewnie na wschodzie ).

Co do jpg to powiem tak wszyscy zginiecie w płomieniach piekieł infidel ;D Tylko wybrani dostąpią łaski wielkiego potwora spaghetti .

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #39 dnia: 12 Lipca 2017, 13:39:27 czas Polski »

Jak się wszyscy ujawniają to powiem tak ,ja osobiście wierzę w UFO

I to mi się podoba ;D

Tym miłym akcentem ja zakończe komentowanie i cytowanie. Czillllll

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Lipca 2017, 13:40:52 czas Polski »
Z tymi piekłami, to najbardziej mi się nie podoba, kiedy na kazaniu na pogrzebie o tym wspomina ksiądz ("większość tam trafi, część do czyścca, nieliczni do nieba" - autentyczne słowa). Są pewne granice, ale żeby dusić grosza pogróżkami w takim momencie, trzeba być patafianem.

Offline noprofi_semi

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Gwóźdź wystaje, chwytaj za młotek.
  • View Gallery
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Lipca 2017, 14:24:01 czas Polski »
Ujawniam się. ;) i nie wstydzę się swojej WIARY. Widzę, że się ostro zrobiło...i zupełnie niepotrzebnie. Jestem osobą wierzącą praktykującą... Nie nawiedzoną myślę ;) choć z Różańcem się nie rozstaję ;). To, że ktoś komuś przekazuje wiarę (chrześcijaństwo) bo na temat innych się nie wypowiem (bo ich nie znam) bierze się stąd, że tak powiedział Chrysytus "iddzie i głoście..." więc wierzący chrześcijanie tak robią... Nawet dziś w czytaniach  na ten temat było... 

Offline krzyś48

« Odpowiedź #42 dnia: 12 Lipca 2017, 15:23:27 czas Polski »
Ależ się wkur...em.
Hym....nie chciałbym nikogo doprowadzać do granicznych,skrajnych zachowań i myślę że to nie o mnie chodziło ???
To że czegoś się nie ma,nie upoważnia się do nabijania i myślę że ci co to mieli,nie dorośli do tego.
Piotrek jesteś jednym co daje życie temu forum-i nie daj sobie wmówić że jest inaczej ;)
@MChObi wierzy w UFO ;D
Ja nie wierzę :o
Ja wiem że oni są :)
tylko
,,nie chce im się z nami gadać"

@MChObi napisał że,jak cię wszystko denerwuje to może być tak że z tobą coś nie tak
-że tak powiem
Mam to samo :P
i wtedy....
luzuję majty ;D
Panowie jak ja bym się z wami oranżady napił 8)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Lipca 2017, 16:39:13 czas Polski »

Panowie jak ja bym się z wami oranżady napił 8)

[/font][/size]

w weekend jest okazja u Filu :)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #44 dnia: 12 Lipca 2017, 17:44:06 czas Polski »

Ależ się wkur...em.
Hym....nie chciałbym nikogo doprowadzać do granicznych,skrajnych zachowań i myślę że to nie o mnie chodziło ???

Oczywiście, że nie. Na Ciebie Krzyś nie da się znerwować ;)