Przekażcie sobie znak pokoju...
Pasowało by rękę podać
Co do cytatu Piotra,to w miejsce ,,religia"można wstawić inne słowo a reszta będzie pasowała jak ulał.
Za bardzo nie przepadam za dziwnymi przekonaniami,orientacjami,ale staram się zrozumieć dlaczego tak a nie inaczej.
Każdy jest w innym czasie swojego życia i inaczej odbiera ,świat nas otaczający.Ja pękłem,jak się przekonałem że wierzę nie dla ludzi,a dla samego siebie.Raziło mnie że ludzie są tacy że w kościele rękę tobie poda a poza,to utopi cię w łyżce wody.W głowie mi się nie mieści,co poczynają co niektórzy duchowni,policjanci,politycy,strażacy,sędziowie,biuraliści itp. Powinni stać na straży,służyć ludziom,ale nie zawsze tak jest.
Dlaczego

bo są tylko ludźmi(żeby nie pisać że z grzechami)to napiszę że z wadami.Uciekanie od tematów religijnych,politycznych,itp.nic nie daje,trzeba rozmawiać konstruktywnie,i nie ważne w co wierzysz,ważne że jesteś Człowiekiem.
Na koniec wywodu,być może nie potrzebnego w dwóch słowach o podobnym pęknięciu jak moje.
Kolega...robił remonty w domu,często gęsto w niedziele,a w tygodniu na ryby.Pytałem dlaczego,nie widział różnicy,ot...ma prawo.
Po bolesnym przejściu,jakim jest utrata pierworodnego...
Uczestniczy systematycznie w nabożeństwach niedzielnych.