24 Czerwca 2026, 01:47:27 czas Polski

Autor Wątek: do informatyków  (Przeczytany 4095 razy)

Offline morosoph

Odp: do informatyków
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Grudnia 2017, 11:14:18 czas Polski »
Pozwalam sobie wznowić temat z problemami "z nie z tego świata". Z lenistwa tudzież wieku nie bardzo ogarniam problem, a jest dla mnie uciążliwy. W moim laptopie po zmianie systemu jakiś rok temu mam problem z obsługą np. telefonów - po podłączeniu system ich nie widzi, a potrzebuję nieraz zgrać zdjęcia itp. Dla odmiany MP3, nowy dysk zewnętrzny normalnie się komunikuje. I problem mam z jednym programem graficznym, który wcześniej działał, a teraz głupieje i każda próba zapisu lub zaimportowania/otwarcia pliku kończy się zrywką programu. Mam go niby w wersji "portable", ale dawniej było ok. Dodam, że na kompie u syna /starszy typ komputera/ wszystko działa sprawnie. Co mogłem schrzanić stawiając system? Jedyna rzecz jaka mi się nasuwa to może źle ustawiona wersja bitowa systemu i czy można to teraz zmienić z poziomu biosa? A jak nie to może macie jakieś pomysła?

Offline Boruch

« Odpowiedź #16 dnia: 09 Grudnia 2017, 16:43:27 czas Polski »
Jakie system w tym telefonie? Android, Windows, iOS?

Offline morosoph

« Odpowiedź #17 dnia: 09 Grudnia 2017, 18:24:34 czas Polski »
Android. Nie widzi mojego Xiaomi, a starego Samsunga, też z androidem obsługuje normalnie

Offline morosoph

« Odpowiedź #18 dnia: 09 Grudnia 2017, 21:50:51 czas Polski »
Odebrałem właśnie ten telefon z serwisu /bo jeszcze mikrofon świrował/. Wgrali chyba nowy soft bo telefon jest golusieńki.Po podłączeniu do laptopa komunikat, że nie może zainstalować oprogramowania - brak sterowników. Chyba muszę je ściągnąć z ich strony. tylko jak mam wgrać skoro nie mam połączenia z laptopem. Nie nauczyłem się jeszcze mentalnie korzystać z internetu w telefonie. Szlag mnie trafia jak mam patrzeć na gówniane 5" i to trafianie grubym paluchem w jeszcze bardziej gówniane ikonki i odnośniki. Do tego ogólna dość znaczna ciemnota cyberprzestrzenna. To wszystko sprawia, że nie mogę tego ogarnąć i czasami zwracam się do ludzi bardziej ogarniętych w temacie. No ale, jeśli wejdę na ich stronę w telefonie i wgram te stery to one automatycznie się zainstalują czy znowu będę musiał grzebać w ustawieniach? Chyba po prostu zamiast Wam dupę zawracać, muszę spróbować i tyle. Znając życie i tak będę pytał ;)

Offline Boruch

« Odpowiedź #19 dnia: 14 Grudnia 2017, 19:15:39 czas Polski »