Witam,
Zastanawiam się nad zakupem lamelek konkretnie rozmiar 20 i nie wiem czy kupować oryginał lamello czy wystarczy zamiennik np. LEO?
Na tysiącu sztuk nie ma aż tak dużej przepaści cenowej, ale po co przepłać jeżeli nie było by różnicy w wykonaniu.
Dodam że około pięciu lat temu kupiłem LEO i właśnie się kończą nie wiem jak teraz są robione (wykonane) może lepiej niż te które miałem do tej pory ponieważ było różnie występowały lepsze i gorsze, chodzi o ich grubość czasem ręcznie dało się zamocować w gniazdo, ale przeważnie potrzebowały młotka na dobitkę, frez którego używam to CMT grubość zęba 3,96 stąd moje pytanie o oryginał lamello może są lepiej sprasowane i nie ma rozbieżności na każdej sztuce.
Z tego co zauważyłem na lamelkach pisze że mają grubość 4mm ciekawe dlaczego frez CMT ma 3,96 ?, oryginalny frez lamello ma chyba 4 mm i uważam że właśnie w tą stronę powinno to iść, pióro powinno być delikatnie luźne po włożeniu w gniazdo ponieważ gdy zaczyna mieć kontakt z klejem to puchnie więc frez powinien mieć 4 lub 4,04 nie tak jak ten CMT, choć mogę się mylić.