Ten projekt raczej nie dorównuje estetyką i ambitnością innym projektom z tego działu, ale może komuś się przydadzą wymiary

Z żoną i dziećmi się powoli przeprowadzamy, w związku z czym robimy też porządki i wybieramy rzeczy, które będą potrzebne dopiero za jakiś czas (np. ubrania dla dzieci) i rzeczy, które potrzebne są tylko okresowo (np. buty zimowe) - te rzeczy chcemy przechowywać w piwnicy. Żeby nie ugrząść w kartonach, wpadłem na pomysł skonstruowania regału; wybraliśmy też standardowy rozmiar kartonu, żeby regał mógł być "na miarę". Padło na kartony przeprowadzkowe z IKEA (są dość wytrzymałe).
Regał zaprojektowałem w formie czterech niezależnych poziomów, które mogą być rozdzielone; całość wykonana ze sklejki 12mm dociętej na wymiar w hurtowni i płyty HDF na plecki. Poniżej rysunki. Z całego przedsięwzięcia najbardziej żmudne było trasowanie wymiarów na długich płytach, ale przy dobrze wyrysowanych liniach wyznaczających położenie poprzeczek i gwoździ, składanie szło migiem...
Z perspektywy czasu wierciłbym te otwory w HDFce od strony lakierowanej, żeby ograniczyć wyrwania. Więc czegoś się nauczyłem