08 Maja 2026, 03:28:23 czas Polski

Autor Wątek: Powitac  (Przeczytany 1227 razy)

Qiub

• Gość
Powitac
« dnia: 15 Czerwca 2014, 20:24:04 czas Polski »
Witam zgromadzonych na forum i nie tylko!

Slawek tak mnie zwa. Teren - Malopolska.  Tak nie uzywam liter PL - zboczenie zawodowe, ciezko sie odzwyczaic.

Czemu tutaj sie znalazlem? Poszukuje odpowiedzi na dreczace mnie pytania typu, jaka tarcza i do czego, metody laczenia materialow, itp Ogolnie znalazlem sobie pasje. Jedni pija, inni jezdza za lesnymi strazniczkami a ja postanowilem zajac sie praca w drewnie.

Niestety bardziej jako pasje niz zycie zarobkowe - na pewno nie chce zarabiac na tym kasy ale zrobic cos dla siebie szczegolnie ze temat ciekawy, ja lubie zagadki.

Czemu akurat drewno? Poniewaz naprawa frytkownic z UK byla obstawiona :D

Moj dziadek byl samozwanczym stolarzem... zostal z wyboru. Po prostu w tamtych czasach okolo 60 lat temu ciezko bylo meble dostac a wiec wybor byl prosty :D

Zaczynal od ciecia desek a skonczyl przed smiercia na pieknie wykonczonej recznie dlutami szafie.

Poniewaz jestem amatorem a jak kto woli laikiem bede zadawal pewnie glupie pytania - wiec prosze nie spinac sie bo nie jestem tutaj zeby kogos wygrysc z biznesu albo kogos zrypac ale zeby zaczac robic cos co pozwoli mnie na spokojnie spedzic czas z daleka od uzerania sie w codziennej pracy dzialu IT

Pozdrawiam

Offline Waldi

• Hero Member
  • Ocena +28/-31
  • Praca człowieka uszlachetnia
  • View Gallery
Odp: Powitac
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Czerwca 2014, 20:29:49 czas Polski »
Witaj!- jesteś kolejnym informatykiem :)
Wprawdzie przywitano Cię na początek minusami ale może okaże się , że są to trudne początki dobrego.
Powodzenia.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Czerwca 2014, 20:38:20 czas Polski »
Witaj. Na wiele pytań na pewno znajdziesz odpowiedzi w odpowiednich działach, jak nie znajdziesz, to zawsze ktoś Ci odpowie. Powodzenia. :)

Sylwek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Czerwca 2014, 20:57:39 czas Polski »
Witaj! Miło powitać kolejnego "drewnolubnego"amatora :). Życzę wielu sukcesów w zamierzonych realizacjach.

PS. Strasznie wstyd jak zostałeś powitany, ale niestety ludzi z kompleksami nie brakuje

mily68

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Czerwca 2014, 23:45:10 czas Polski »
Witam serdecznie!
Nie wiem o co chodzi z tymi minusami ale mogę się domyślać, że "zapomniałeś" się przedstawić. Jeśli tak, to minusy zasłużone. Widzę też, że zasłużyłeś się kilku osobom lub też ci którzy dali ci "-" chcieli się zrehabilitować za niezbyt miłe przyjęcie i stąd te plusy :D
Mam jednak nadzieję, że się nie zraziłeś i zagościsz u nas na dobre :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 16 Czerwca 2014, 07:38:37 czas Polski »
Witam i ja  :)  "dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane" widząc "-"(nie dając ani jednego) chciałem naprowadzić na zasady panujące na forum :-\  i zostałem potraktowany tak jak ty "-"  chciałem zacytować Sylwka
"Szkoda, że tchórze, którzy dali te minusy się nie ujawniają"
 ;D
Jeszcze raz miło powitać , mimo lekkiego zgrzytu  :D

kozio

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Czerwca 2014, 08:52:41 czas Polski »
witamy w gronie
Żeby było Ci łatwiej zadawać te gnębiące Cię pytania,
dobrze jest najpierw poczytać dobrze forum i zapoznać się z jego strukturą.
Jest tu wielu ludzi szukających pomocy ale też wielu wyspecjalizowanych w danej dziedzinie, którzy pomogą i wytłumaczą prostym chłopskim językiem w czym rzecz.

Pozdrawiam i życzę miłej lektury.