Witam zgromadzonych na forum i nie tylko!
Slawek tak mnie zwa. Teren - Malopolska. Tak nie uzywam liter PL - zboczenie zawodowe, ciezko sie odzwyczaic.
Czemu tutaj sie znalazlem? Poszukuje odpowiedzi na dreczace mnie pytania typu, jaka tarcza i do czego, metody laczenia materialow, itp Ogolnie znalazlem sobie pasje. Jedni pija, inni jezdza za lesnymi strazniczkami a ja postanowilem zajac sie praca w drewnie.
Niestety bardziej jako pasje niz zycie zarobkowe - na pewno nie chce zarabiac na tym kasy ale zrobic cos dla siebie szczegolnie ze temat ciekawy, ja lubie zagadki.
Czemu akurat drewno? Poniewaz naprawa frytkownic z UK byla obstawiona

Moj dziadek byl samozwanczym stolarzem... zostal z wyboru. Po prostu w tamtych czasach okolo 60 lat temu ciezko bylo meble dostac a wiec wybor byl prosty

Zaczynal od ciecia desek a skonczyl przed smiercia na pieknie wykonczonej recznie dlutami szafie.
Poniewaz jestem amatorem a jak kto woli laikiem bede zadawal pewnie glupie pytania - wiec prosze nie spinac sie bo nie jestem tutaj zeby kogos wygrysc z biznesu albo kogos zrypac ale zeby zaczac robic cos co pozwoli mnie na spokojnie spedzic czas z daleka od uzerania sie w codziennej pracy dzialu IT
Pozdrawiam