24 Kwietnia 2026, 07:38:46 czas Polski

Autor Wątek: Autodesk 3ds max  (Przeczytany 6231 razy)

Offline Artur

Odp: Autodesk 3ds max
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Września 2014, 23:19:09 czas Polski »
Szkoda, ze nie ma w internecie jakis samouczkow :)

Offline TMK

« Odpowiedź #16 dnia: 11 Stycznia 2015, 21:16:06 czas Polski »
Jestem w internecie bardzo dużo stron poświęconych modelowaniu i pracy w 3dx max. Pracowałem trochę na 3ds max, niestety nie zainstalowałem jeszcze gmax. Jeśli jednak jest to pierwsza wersja 3ds max to musi być to praca bardzo podobna (viewport jest praktycznie identyczny). Modelowanie jest dosyć czasochłonne, grupowane elementów, nadawanie materiałow ( tekstrur) również. Jest to natomiast program o potężnych możliwościach. Wprawny użytkownik (ja nim nie jestem) może osiągnąć rendery bardzo zbliżone do rzeczywistości. Niestety czym więcej materiałów i światła tym większe wymagania dot. procesora komputera lub cierpliwości użytkownika ;-) .

Jest jednak możliwość ominięcie najbardziej długotrwałego modolowania.
Program posiada możliwość importu z np. Dynaplanu do autocadu oraz później do 3ds max modeli 3d. Później wystarczy nadać materiały, światło i skończone.
W załączniku wstawiam jedną z moich wizualizacji.

Pozdrawiam

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Stycznia 2015, 21:37:47 czas Polski »
Wprawny użytkownik (ja nim nie jestem)

również trochę pracowałem na 3ds max i wiem ile pracy trzeba włożyć, żeby osiągnąć taki efekt jak w twojej wizualizacji.jeśli robiłeś wszystko od podstaw to szacun ;)

Offline Versia

« Odpowiedź #18 dnia: 10 Marca 2015, 10:28:18 czas Polski »
Samouczków/tutoriali jest od groma i ciut na youtube. Super wątek, bardzo przydatny! :)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Marca 2015, 10:50:49 czas Polski »
Versia - wypadałoby skrobnąć co nieco w dziale "Przedstaw się na Domidrewno" :)