DominikDec- stolik zrobię, jasna sprawa, tylko sądziłem że jest metoda taka na szybko. też skłaniałem się ku szablonowi DIY ale tak jak mówisz dokładność tego nie będzie idealna szczególnie gdbym to robił ze sklejki.
Ale przede wszystkim dzięki za przypomnienie. Faktycznie gdzieś rzuciło mi się w oczy Twoje zdjęcie z przystawką na ściski. Wrócę z roboty to podziałam w tym kierunku dzisiaj.
A tak co do samej przystawki do połączeń to zrobiłem sobie taką nakładkę na sanki do piły stołowej i mój początkowy zachwyt przeszedł w rozczarowanie a potem musiałem hamować nieco swoje emocje aby nie wywalić tego dziadostwa przez okno. a wszytko szło dobrze bo pierwszy bok idealnie, drugi pasuje, trzeci wyciąłem i o dziwo od połowy i ni z tego ni z owego palce są przesunięte i im dalej tym gorzej. Podchodziłem do tematu kilka razy i mam teorię taką że te palce są bardzo wąskie (2,3 mm) i porostu przesuwając je dalej i dalej któryś lekko przyciskam za mocno, i wystarczy aby jeden się ugiął na kluczu i dalej już jest coraz większy rozjazd. Rozpisałem się nieco ale jak sobie o tym pomyśle to znowu mi nerw wraca, chyba za emocjonalnie podchodzę do swoich dłubanek