Witam.
Jako że jestem na forum nowy to wszystkich serdecznie witam. Jeśli popełnię gdzieś jakiś błąd to proszę nie bić tylko zwrócić uwagę - podobno uczę się na błędach

Jestem początkującym amatorem w zabawie z drewnem, jakieś tam narzędzia już posiadam, jakieś tysiąc innych chciałbym mieć

(sponsora brak i na wszystko trzeba uskładać), podobno nawet mi to idzie (realizacja bramki zabezpieczającej schody dla dziecka jest przez domowników chwalona

.
Tematem mojego postu jest robienie szerokich rowków na pile stołowej. O co mi dokładnie chodzi? Widziałem na różnych filmikach że na pile stołowej była założona "szeroka" tarcza tak że po jednym przejechaniu powstawał rowek o określonej szerokości np. grubości płyty gdzie bez problemu było można drugi kawałem płyty (deski, sklejki czy innego materiału) od razu w tym umieścić. Próbowałem znaleźć taką tarczę (czy cokolwiek to jest) i nie bardzo mi się udawało. Wiem że takie rowki można zrobić na kilka sposobów ale interesuje mnie czym się to robi właśnie w taki sposób. Jeśli temat był już poruszany (a nie znalazłem) to proszę o podesłanie linka. Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuję.