08 Maja 2026, 04:54:47 czas Polski

Autor Wątek: aktualizacja windowsa  (Przeczytany 10646 razy)

Offline Krzysiek_Ełk

Odp: aktualizacja windowsa
« Odpowiedź #60 dnia: 04 Sierpnia 2016, 00:00:40 czas Polski »
Przez długi czas korzystałem z ubuntu. Taki linux dla ułomnych ;) Zdziwiła mnie ogromna ilość aktualizacji. Praktycznie co kilka dni pobierał jakieś pakiety. Część instalowała się bezproblemowo ale z czasem robiły się problemy i coraz częściej przy starcie systemu pojawiały się jakieś komunikaty o błędach. Później doszły problemy z drukarką i postanowiłem wrócić do windowsa. Gdybym miał wiedzę i potrafił ustawić linuxa pod swoje potrzeby nawet nie zerknąłbym w stronę windowsa. Nie trawię go ale korzystam z przymusu.

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 04 Sierpnia 2016, 07:09:35 czas Polski »
Kozio dzięki za ciepłe słowa , oczywiście na urlopie jest przebajecznie. Na obu "maszynach" mam Windowsa 10 Pro. z tym ,że na laptopie jeszcze SSD więc chodzi bardzo szybko.
Okazało się ,że Narex miał w lipcu urlop , tak więc jakbyś się tam wybrał to i tak skończyłoby się na "pocałowaniu klamki"

kozio

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 04 Sierpnia 2016, 08:03:16 czas Polski »
I potwierdza się że miałem więcej szczęścia niż rozumu... ;)

Klo

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 04 Sierpnia 2016, 14:57:30 czas Polski »
UWAGA!
MS skrócił czas powrotu do poprzedniej wersji systemu (7, 8, 8.1) z 30 dni na 10 dni.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 04 Sierpnia 2016, 15:00:23 czas Polski »
Ja juz probowalem 3 razy aktualizowac i zawsze zwis na 99%. Najwidoczniej win10 nie dla mnie ;).

Offline 91az

« Odpowiedź #65 dnia: 04 Sierpnia 2016, 16:20:02 czas Polski »
Na przestrzeni ostatnich 3 miesięcy: firmówki 2-3 letnie (Dell/HP) z UEFI 64-bit poszły bez mydła. Na składakach (tych sprzed 2-3 miesięcy też), szczególnie 32-bit na 10 szt. tylko 1 szt. przeszła aktualizację. Na pozostałych pełny przekrój problemów, począwszy od braku aktywacji (0xD000272), przez brak dostępu aktualizacji, na braku sterowników i BSOD związanym z błędnie działającym sterownikiem skończywszy. Tyle trzeba przyznać, że opcja wycofania do poprzedniej wersji działa sprawnie i w miarę bezbłędnie.

Sam system: cóż działa, zupełnie jak nie zamulone pierwsze wersje 7, 8.x . Później jak to w MS będzie tylko gorzej :/

Offline DMariusz

« Odpowiedź #66 dnia: 04 Sierpnia 2016, 16:39:48 czas Polski »
Ja mam składaka, fakt 64 bity i na Intelu. Ale na budzetowej plycie Asrocka z 2011 roku (ASRock H61iCafe)
Zgodziłem się na instalację w ostatni dzień. poszedłem coś robić na ogrodzie z dziecmi i się zainstalowało samo. bez żadnych problemów.

Może to kwestia architektury AMD/Intel? MSowi jakos zawsze blizej bylo do Intela... a i tutaj czytalem o bledach z AMD...

Offline 91az

« Odpowiedź #67 dnia: 04 Sierpnia 2016, 16:51:30 czas Polski »
U mnie jedyny jaki ze składaków przeszedł aktualizację to kilkuletni Phenom II na płycie Gigabyte :-) Najnowszy z i7 6700/ 64 Gb RAM / 512 SSD na M.2 został przez instalator zdiagnozowany jako zbyt słaby do upgrade :-)

IMO nie ma reguły, na forach raportują te same / podobne konfiguracje zarówno w grupie tych które przeszły aktualizację jak i tych które się wyłożyły. Czysta magia ;-)

Offline carpenter

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Najprościej - najtrudniej.
  • View Gallery
« Odpowiedź #68 dnia: 04 Sierpnia 2016, 18:22:55 czas Polski »
Mam trochę mniej pamięci 16 GB i mniejszy SSD 250 nie na M.2 płyta GA x 150 WS plus i cała aktualizacja była bezproblemowa.
Dołożyłem tylko sterowniki do sieciówki i BT i śmiga jak szalony.

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 04 Sierpnia 2016, 18:52:45 czas Polski »
Ja juz probowalem 3 razy aktualizowac i zawsze zwis na 99%. Najwidoczniej win10 nie dla mnie ;).

Spróbuj zadzwonić tutaj
https://www.microsoft.com/pl-pl/contact.aspx

bushmaster

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 09 Sierpnia 2016, 14:54:00 czas Polski »
A telemetrię usunołeś ?