29 Kwietnia 2026, 17:31:47 czas Polski

Autor Wątek: Piła stołowa czy taśmowa  (Przeczytany 5900 razy)

sgt_raffie

• Gość
Odp: Piła stołowa czy taśmowa
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Grudnia 2016, 21:35:48 czas Polski »
Może nie była skręcona dobrze. Tarcza fabryczna? Jestem pod sporym wrażeniem jakości cięcia biorąc pod uwagę całą maszynkę.

Offline mateusz878

« Odpowiedź #16 dnia: 02 Grudnia 2016, 21:54:46 czas Polski »
No ta na sklepie co miała luz na boki to musiała mieć tarcze fabryczną  ;) Jak tak się patrzyłem na tą maszynkę na sklepie i że to plastik to mówię szału nie ma ale że wszyscy w miarę zachwalają to trzeba brać. W juli był bardzo podobny scheppach z większym blatem i mocniejszym silnikiem ale regulacje pochylenia tarczy miał zabezpieczenie nie nakrętką tylko na zacisk.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Grudnia 2016, 22:15:14 czas Polski »
Chodziło mi o to, czy ciąłeś tarczą fabryczną.

Offline mateusz878

« Odpowiedź #18 dnia: 02 Grudnia 2016, 22:28:20 czas Polski »
Tak tarczą fabryczną. Jutro będę robił stół do warsztatu to lepiej przetestuję sprzęt.

Offline floogiorgio

« Odpowiedź #19 dnia: 22 Grudnia 2016, 23:47:07 czas Polski »
Maszynka już w warsztacie  :D dwa szybkie cięcia testowe i jestem pod wrażeniem szybkości cięcia. Ostatnią sztukę nie licząc wystawowej szukali po magazynie. A ta co stała na sklepie miała luzy na tarczy na boki chyba za dużo ją "macali". Culaga u mnie się nie skosuje przy blokowaniu. Przydałby się tylko miękki start bo serce boli jak startuje.

Cześć Mateusz, gdzieś na recenzji oglądałem, że ten model jest tak jak by dla leworęcznych (prowadnice ma po prawej stronie od piły zamiast po lewej), czy tak jest też w Twoim przypadku, czy stanowi to jakieś utrudnienie. Widziałem też w recenzji, że powoduje to, iż miarka staje się bezużyteczna...

Recenzja tutaj:

z góry dziękuję, za odpowiedź.
Grzegorz

mily68

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Grudnia 2016, 00:10:47 czas Polski »
Prowadnica jest zazwyczaj po prawej stronie tarczy. Miarka idzie w obie strony od tarczy.

Offline floogiorgio

« Odpowiedź #21 dnia: 23 Grudnia 2016, 00:17:03 czas Polski »
Prowadnica jest zazwyczaj po prawej stronie tarczy. Miarka idzie w obie strony od tarczy.
Ten koleś cos takiego gadal, w kazdym razie ze jest jakos niestandardowo, nue znam sie na tym bo to bedzie moja pierwsza taka pila. Dzieki