20 Maja 2026, 12:51:12 czas Polski

Autor Wątek: Architektura ogrodowa -atest?  (Przeczytany 3012 razy)

przemek77

• Gość
Odp: Architektura ogrodowa -atest?
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Lutego 2017, 22:40:17 czas Polski »
Pozostaję chyba tylko sąd i tą drogą dochodzenie swoich praw . Wiąże się to jednak z nakładami finansowymi i dużą stratą cennego czasu . Więc chyba pozostaję  sobie życzyć jak najmniej takich klientów  ;)

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Lutego 2017, 23:31:40 czas Polski »
Nic na gebe wszystko na papierze - masz na wszystko papier i zaden atest do tego nie jest potrzebny. Atest jest potrzebny dla obiektow uzytecznosci publicznej, dla produktow masowych... ale nie klientow prywatntych oraz instutycji nie wymygajacych umowa atestu.

Sranie ze w drewnie bylo szkielko i dzieciak sie pocial wiaze sie z glupota i brakiem wyobrazni rodzicow ktorzy to zamowili dla pociechy, zatem jak wspomnialem nic na gebe tylko papier. Odporowadzisz podatek bo odporowadzasz ale masz w tylku i udowodnienie swoich racji praktycznie od strzala :D

Jeszcze zaden prawnik tego nie wygral jesli ma sie jeszcze protokol odbioru/ przekazania produktu. Kazdy produkt wytwarzany recznie lub maszynowa nie posiadajacy certyfikatu ISO mowiacy nie o jakosci produktu a jego powtarzalnosci jest rekodzielem. Zatem nie mozna dochodzic praw wynikajacych z masowego wytwarzania atestowanych produktow, tk, jakosci, powtarzalnosci, itp
To jest swietosc mowiaca o tym ze klient zaakceptowal towar w takim stanie jak jest jest na przegranej z gory pozycji. Tak niestety jest dlatego produkcje pewnych produktow powierza sie wyspecjalnizowanym ludziom i to moze byc jedynie gwarancja jakosci produktu chyba ze ktos Ci da gwarancje tez na papierze!
Tak stanowi prawo w Polsce i tak sie tez osadza.

Offline jara

« Odpowiedź #17 dnia: 12 Lutego 2017, 15:35:54 czas Polski »
Mi stolarz zrobił zabudowę z drzwiami przesuwnymi gdzie jedno skrzydło jest wypełnione lustrem o wymiarach 900/2600 mm. Wówczas jeszcze nie wiedziałem, iż takie lustra nie przykleja się do płyty i jak zobaczyłem samo lustro bez folii zabezpieczającej to mnie zmroziło (mam dwoje dzieciaków co "roznoszą dom"), stwierdził, że nie daje się foli więc jak sobie poszedł pierwsze co zrobiłem to od strony wewnętrznej okleiłem taśmą szarą by w razie stłuczenia lustra kawałek nie zabił kogoś. Więc "cwaniacy" bywają nie tylko klienci ...

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Lutego 2017, 16:19:30 czas Polski »
Jara masz całkowitą rację . Jeszcze jedną z zalet oklejania luster folią jest fakt, że lewa strona ( azotan srebra) jest bardzo podatny na uszkodzenia . A naprawa lustra w postaci malowania , woskowania i innych zabiegów nie wchodzi w grę .

Offline tobaniak

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Pozdrawiam Tomek
  • View Gallery
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Lutego 2017, 18:33:33 czas Polski »
Odbiegamy od tematu ale też trzeba zwracać uwagę czym się okleja. Bywa tak że klej z "naklejki" reaguje z podlewem lustra i wychodzą wykwity po czasie .
A jeśli chodzi o temat to już w miarę się rozjaśniło .Dzięki
Pozdrawiam Tomek