Cześć Panowie i Panie! :-)
Z tej strony facet (a zapewne dla większości z was jeszcze chłopak, bo lat 23) z Łodzi.
Moja przygoda z drewnem raczkuję - miejsce do tworzenia i praktykowania gotowe, materiał i wiedze kolekcjonuje i stawiam pierwsze kroki.
Do prób skłoniła mnie.... moja obecna praca! Jednym słowem - korpo. Wychowałem sie na przedmieściach Łodzi, gw domku, gdzie zawsze było coś ciekawego z ojcem czy dziadkiem do zrobiebia. Teraz gdy spędzam -naście godzin z laptopem, potem w domu przed telewizorem albo konsolą - czuje ze marnuje to co starano mi się przekazać, czyli zamiłowanie do czynności manualnych i kreatywnych. Nie będę ukrywał ze licze tez po jakims czasie na alternatywnych dochód wynikajacy z czegos co lubie umiem. Ostatecznym aspektem jest poszerzenie horyzontów i możliwości. Uwielbiam kolekcjonowac potencjalne "zajecia" -bo nigdy nie wiadomo, gdzie poprowadzi Ci zycie. Moze moja obecna branża kiedys zapadnię sie w kryzysie i przyjdzie szukać nowej? Lepiej mieć już jakaś w zanadrzu, albo podstawy!
Swoje upodobania estetyczne i techniczne lokuje w minimalizmie - modernizmie, czyli podobnie jak z architekturą (kiedyś chciałem takowym zostac...). Nie "kręci" mnie rzeźbienie, wymyślne żłobione zwieńczenia 150 letnich szaf i stołów. Doceniam ich "warsztat" i pracę - lecz nie to dla mnie jest najciekawsze. Dla wyobrażenia o czym mowie, uwielbiam produkcje Chrisa Salomone na YT. Sam sposób tworzenia materialu (filmików) oraz mebli, a przede wszystkim ich styl - to jest to :-)
Przywitanie wyszło mi troszkę dłuższe niz większości z użytkowników - lecz mam nadzieję że dzięki temu ciut lepiej się poznamy.
Pozdrawiam!