11 Maja 2026, 22:02:09 czas Polski

Autor Wątek: Zagłębiarka scheppach lub makita  (Przeczytany 6847 razy)

Offline chrissbe

Zagłębiarka scheppach lub makita
« dnia: 10 Sierpnia 2017, 21:18:27 czas Polski »
Witam. Kupię zagłębiarkę scheppach pl55 lub makita sp6000. Koniecznie z szyną 1400. Cena scheppach to max 400 zł natomiast za makitę mogę dać 650zł.

Pozdrawiam :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Offline chrissbe

Odp: Zagłębiarka scheppach lub makita
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Sierpnia 2017, 10:55:24 czas Polski »
Tak

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Offline chrissbe

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Sierpnia 2017, 10:05:43 czas Polski »
Po zastanowieniu scheppach odpada. Za makitę z szyną jestem w stanie zapłacić 800 zł. Pozdrawiam

Offline bart_smrt

« Odpowiedź #3 dnia: 21 Sierpnia 2017, 12:11:33 czas Polski »
Po zastanowieniu scheppach odpada. Za makitę z szyną jestem w stanie zapłacić 800 zł. Pozdrawiam

odpada , albo nie odpada ;) Twojego posta przeczytałem jakoś w piątek i w łikend zabrałem przy okazji pilarkę z pracowni, ale zrobiłem rano zdjęcia dopiero. wybacz sezon malowania /renowacji mebli ogrodowych / ozdabiania tarasów w półeczki i inne cudeńka jeszcze się nie skończył , stąd ta obsuwa.
mam scheppach'a wprawdzie w wersji z szynami 2x 70cm ale można to skręcić na stałe dokładając drugi łącznik i doklejając taśmę antyodpryskową na całość. miałem taki plan więc kupiłem taśmę od makity 3m , 150cm odstąpiłem koledze a drugie 150cm czekało na założenie do tej. w międzyczasie kupiłem drugą pilarkę ,więc  ten zestaw u mnie został jako drugi.
w zestawie jest pilarka , dwie szyny , tarcza 24z ,z którą kupiłem sprzęt , tarcza bosch optilane for wood 48z , dwa imadełka-ściski które były w kartonie , taśma anty odpryskowa makity 150cm, całość zapakowana w scheppachową wersję systeinera rozmiar L. skrzynka i piła kupowane w Juli rok temu , do tej pory cięcia były ok , jak masz ustawioną szynę  i naosrzoną tarczę to można ciąć płyty. ja używałem do płyt meblowych , robienia wcięć na plecy w szafkach wycinania otworów na zlewy i płyty indukcyjne , cięcia desek i rozkrajania płyt osb. 400zł jest fair , więcej zdjęć nie ma problemu , jeśli będziesz zainteresowany dorobię zdjęć wieczorem . pozdrawiam i miłego dnia

Offline chrissbe

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Sierpnia 2017, 12:16:54 czas Polski »
Moja rezygnacja nastąpiła po kilku recenzjach gdzie pokazano, że pilarka się buja na szynie. Napisz czy w Twojej zauważyłeś takie zjawisko? Pilarka powinna stać stabilnie na szynie żeby zachować cięcie pod kątem 90 stopni.

Offline bart_smrt

« Odpowiedź #5 dnia: 21 Sierpnia 2017, 21:13:55 czas Polski »
Napisz czy w Twojej zauważyłeś takie zjawisko?
u mnie po skasowaniu "luzów" w podstawie pilarki i przymocowaniu za pomocą ścisków do elementu szyny wszystko było stabilnie , jak miałem dociąć element krótszy lub węższy niż wymiary szyny to dokładałem bezpośrednio do materiału większy kawałek z tej samej płyty tak aby przylegały na siebie , następnie szyna i sciskałem razem do stołu całość i nic się nie bujało ani nie przesuwało.
albo to nowsza wersja poprawiona, która nie powinna się bujać.
dokładnie jak kolega zauważył wersja "limited edition" sprzedawana w juli miała szyny z taśmą już przyklejoną na tych miejscach , nic nie musiałem poprawiać. natomiast szyny 140cm nawet te które są do kupienia teraz w Juli dalej mają paski bliżej siebie , co powoduje kołysanie się piły i właśnie dlatego w moim zestawie nie znajduje się taka szyna ;) .  wydać prawie 200 zł tylko po to żeby się bawić w przyklejanie było bez sensu. Ciekawostka z tym dlaczego poprawne ustawienie to edycja limitowa pomyślałem sobie ,że skoro w sklepie zostały dwie sztuki to poczekam aż zejdą , lub będzie dostawa bo pilarek na półce było więcej, a następne sztuki będą już poprawione ,ale coś się nie doczekałem.
kamerki nie mam niestety , ale spróbuje coś pomyśleć z zamontowaniem telefonu tak żebym mógł nagrać filmik jak wygląda spasowanie z szyną i rozcinanie. ale to już rano bo wróciłem właśnie z pracowni a w domu nie mam jak się rozłożyć z gratami.

Offline chrissbe

« Odpowiedź #6 dnia: 21 Sierpnia 2017, 21:26:14 czas Polski »
Sprawdź PW

Offline chrissbe

« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sierpnia 2017, 17:49:50 czas Polski »
Nadal aktualne.

Offline chrissbe

« Odpowiedź #8 dnia: 13 Marca 2018, 07:03:24 czas Polski »
Witam. Ogłoszenie aktualne. Pozdrawiam

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Offline axer

« Odpowiedź #9 dnia: 13 Marca 2018, 07:19:14 czas Polski »
A Boscha nie chcesz? Jest w dobrej cenie w dziale 'Sprzedam'. Solidna maszyna, sam posiadam i bardzo chwalę.

Offline chrissbe

« Odpowiedź #10 dnia: 13 Marca 2018, 23:13:40 czas Polski »
A Boscha nie chcesz? Jest w dobrej cenie w dziale 'Sprzedam'. Solidna maszyna, sam posiadam i bardzo chwalę.
Właśnie kupiłem. Więc temat nieaktualny

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka