07 Maja 2026, 10:39:46 czas Polski

Autor Wątek: Hej!  (Przeczytany 1226 razy)

Offline Bienias

Hej!
« dnia: 16 Sierpnia 2017, 17:22:49 czas Polski »
Nowa pasja się zaczyna, zobaczymy co z tego wyjdzie.... Pozdrawiam wszystkich serdecznie !

m_kola

• Gość
Odp: Hej!
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpnia 2017, 19:15:14 czas Polski »
Oby się za szybko nie dotyka skończyła ;)
Skąd jesteś i co porabiasz na codzień?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpnia 2017, 19:37:21 czas Polski »
Mam wrażenie, że kolega wpadł nam zareklamować tylko amixa.
No ale nic tam.
Witam.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpnia 2017, 23:01:01 czas Polski »
Czyżby to kłamca i bienias przez C?

Jeśli nie to witam i napisz coś o sobie...
Pozdrawiam

Offline tomasko

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Sierpnia 2017, 09:28:48 czas Polski »
Witam

Mój sąsiad obok mieszkający ma na nazwisko Bienias  ;D

Gdzie mieszkasz?
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2017, 09:30:32 czas Polski wysłana przez tomasko »
Jak jestem to jestem , a jak mnie nie ma to mnie nie ma.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpnia 2017, 19:29:27 czas Polski »
Witam na forum

Offline Bienias

« Odpowiedź #6 dnia: 19 Sierpnia 2017, 15:31:14 czas Polski »
Czyżby zebrała się loża szyderców ;)

Nie, nie wpadłem reklamować tu żadnych produktów, a zamieściłem post bo przymierzam się do zrobienia blatu i szukam jakiś ciekawych rozwiązań ;)

Trochę o mnie - pracuję w budżetówce, dom rodzina, dwoje dzieci... Lubie grzebać we wszystkim sam - głównie samochody, mam kupę hobby i teraz napadło mnie na następne - mam nadzieję, że zapał nie minie....
Jestem na etapie kompletowania sprzętu.
Kupiłem heblarko-grubościówkę, wyrzynarkę włosową oba TITAN i wkrętarkę dewalt. Dwa pierwsze to pieniądze wyrzucone w błoto.... chińska lipa - myślałem, że będzie lepiej... Wkrętarka (795) robi robotę - jestem z niej bardzo zadowolony.... Przymierzam się teraz do piły pts10 lub makity mlt100 ale nie mogę się zdecydować  :) może jakieś sugestie?

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Sierpnia 2017, 19:53:36 czas Polski »
Witaj,

Odnośnie MLT100, to po zakupie prawdopodobnie czeka Cię regulacja równoległości tarczy, dorobienie insertu "zero clearance", skrócenie klina do rowkowania, pozatykanie dziur żeby pył nie uciekał, regulacja wózka bocznego, ewentualnie dorobienie sanek i/lub wydłużenie culagi. Podsumowując, czy lubisz bawić się w "pimp my makitka"?

Orb czy ty miałeś kiedyś MLT 100  na warsztacie czy powtarzasz to co mówili inni ??
Zapytaj Filu i innych userów makity ( w tym mnie )_ czy cokolwiek po za średniej jakości przykładnica ( ale nadal spoko jakości ) martwi użytkowników w tej pilarce ?? ( dobra dobra wiem blat nie jest idealnie płaski tj lekko opada ale płaski jest )