29 Kwietnia 2026, 15:58:51 czas Polski

Autor Wątek: Piła stołowa czy zagłębiarka.  (Przeczytany 24425 razy)

Qiub

• Gość
Odp: Piła stołowa czy zagłębiarka.
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Września 2017, 07:55:22 czas Polski »
ja to bym Ci normalnie napisal " kup fs55 tarcze z drobnym zebem do wiora, odpowiednia szyne albo dwie" ale koledzy Ci napisza ze jestem pierdolniety, sram kasa i dlatego kupuje FS ;D tylko i wylacznie dlatego... nie ze dobrze tnie i zadnego wyrwania materialu nigdy nie mialem czego oczywiscie nie mozna powiedziec o wiekszosci konkurencji ;D

chociaz ludzie z forym kupili zaglebiarki marki P.... w sklepach L....  i ponoc tnie lepiej od firmy na M i firmy na F ;D
ponoc nawet formatowki firm na  M, F, A i kilku innych to guano przy mozliwosci i jakosci ciecia firmy P ze sklepu L ;D

fyme

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Września 2017, 09:39:19 czas Polski »
Qiub Jak to mówią cena czyni cuda ;)
Ja w pracy mam festoola i złego słowa nie powiem... no dobra jest drogi :)

Offline loszmi

« Odpowiedź #17 dnia: 11 Września 2017, 13:25:18 czas Polski »
Quib, a może Makite i tarczę od Festoola?

Offline RobRob

« Odpowiedź #18 dnia: 11 Września 2017, 13:27:35 czas Polski »
A może mafella i problem rozwiązany

fyme

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Września 2017, 15:31:54 czas Polski »
Quib, a może Makite i tarczę od Festoola?
Tarcza festoola jest zawsze dobrym wyborem :DDD

Offline dodi

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • Zapach drewna...
  • View Gallery
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Września 2017, 17:17:54 czas Polski »
Czyli chcąc mieć "igłe" kup festool. A jak wybierać między Makita a Bosch to rozumiem Bosch.

Zapytam jeszcze jedno , czy zdarzyło się Wam ciąć styrdour zagłębiarką? Bo na formatowej pile mi przecinali i dosyć fajnie to wyglądało .
« Ostatnia zmiana: 11 Września 2017, 17:25:57 czas Polski wysłana przez dodi »

Offline L4

« Odpowiedź #21 dnia: 11 Września 2017, 17:24:35 czas Polski »
Jak chcesz mieć igłę to kup Mafella :-).
Festool ma przewagę jeśli podcinasz parkiet przy ścianie.

Makita, Bosch czy Dewalt - pewnie z każdej będzie równie zadowolony więc wybieraj po sympatiach kolorystycznych czy też preferencjach systemowych (Bosch ma chyba najszerszą gamę dodatków z tych trzech).

Offline Johny Mnemonic

« Odpowiedź #22 dnia: 11 Września 2017, 18:04:09 czas Polski »
Cytat: Qiub
...chociaz ludzie z forym kupili zaglebiarki marki P.... w sklepach L....  i ponoc tnie lepiej od firmy na M i firmy na F ;D
ponoc nawet formatowki firm na  M, F, A i kilku innych to guano przy mozliwosci i jakosci ciecia firmy P ze sklepu L ;D

Qiubie wszyscy dobrze wiemy że to pitu pitu i bajdu bajdu, jak Ci ludzie popracują innym sprzętem choćby na M, F i B to na te L wyroby nie będą chcieli więcej patrzeć - taka prawda.
Jak gość jeździł tylko Punto to będzie twierdził że to zajebisty samochód, jak pojeździ dobrej klasy Audi czy Mercedesem (for example of course) to szybko zmieni zdanie.
Z gówna bata nie ukręcisz i taka jest prawda, czy to się komuś podoba czy nie, można sobie majsterkować tanimi sprzętami, ale do pracy zarobkowej powinno się mieć w miarę profesjonalny sprzęt. Inaczej w miarę świadomy klient postrzega takich wykonawców jako firmę kogucik !.

@Dodi jeśli masz sklepy handlujące elektronarzędziami w okolicy to zamów co Cię interesuje, potrzymaj w łapie, sprawdź co Ci lepiej pasuje i na który kolor masz "większy wzwód" ;) - i  życie stanie się prostsze.
Ja rozważałem wybór między Makitą a Boschem (na tyle kapusty starczyło), ostatecznie Bosch bardziej mnie zanęcił (jakiś taki bardziej solidny) i na tym stanął zakup i narzekać jak na razie nie mogę.
« Ostatnia zmiana: 11 Września 2017, 18:16:57 czas Polski wysłana przez Johny Mnemonic »

Offline dodi

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • Zapach drewna...
  • View Gallery
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Września 2017, 18:34:33 czas Polski »
Mogę prosić o wytłumaczenie jednej sprawy , może trochę OT. Widzę że jest dostępna FS55 REBQ-plus . Na systainerze pisze F55 REBQ-plus a na samej zagłębiarce z boku pisze F55 -REBQ o tu mam pytanie co powinno pisać na tabliczce znamionowej? Powinien być plus czy nie?

fyme

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Września 2017, 20:09:11 czas Polski »
Ten plus to nie chodzi przypadkiem o to że to set? Czyli że w systajnerze?

Offline dodi

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • Zapach drewna...
  • View Gallery
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Września 2017, 20:10:58 czas Polski »
Ten plus to nie chodzi przypadkiem o to że to set? Czyli że w systajnerze?
Być może , popełniłem kilka literówkek , oczywiście miało być TS a nie FS

fyme

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Września 2017, 20:11:55 czas Polski »
Zestaw z plusem to raczej systainer i szyna ale głowy nie dam

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Września 2017, 20:14:53 czas Polski »
Plus, to oznaczenie systenera . Słowo "set" oznacza systener i  dodatkowe akcesoria jak wszelkiego rodzaju prowadnice , znaczniki i itp.
przewidziane do danej maszyny ,

fyme

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Września 2017, 20:22:45 czas Polski »
Mogę kupić nową za TS bez prowadnicy za 1550 bez gwarancji w systainerze , opłaca się? zastanawiam się czy nie sprzedają podróbek lub naprawianych fabrycznie
Jeszcze napisz że bez kabla to pewnie "wypadła z samochodu" :) Coś tania jak na nową i czemu nowa bez gwarancji jak można ją zarejestrować na stronie?

Offline dodi

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • Zapach drewna...
  • View Gallery
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Września 2017, 20:25:04 czas Polski »
Mogę kupić nową za TS bez prowadnicy za 1550 bez gwarancji w systainerze , opłaca się? zastanawiam się czy nie sprzedają podróbek lub naprawianych fabrycznie
Jeszcze napisz że bez kabla to pewnie "wypadła z samochodu" :) Coś tania jak na nową i czemu nowa bez gwarancji jak można ją zarejestrować na stronie?

Ma kabel, systainer i resztę ale coś dziwnie sprzedawca nie chce zdjęcia tabliczki znamionowej wysłać . Czy mając takie narzędzie można je zarejstrować na stronie Festoola bez dokumentu zakupu i mam gwarancje ?