Posiadam szblastą Ryobi RRS1801. Jako, że równie miałem już akumulatory zdecydowałem się na szblastą (około 230zł w Casto więc super cena). Używam na działce i "dookoła komina". Wkleję tutaj swój komentarz, który dałem pod jednym z testów na YT:
"Posiadam kilka narzędzi Ryobi (na moim kanale test zakrętarki udarowej ostatnio zakupionej) i tą piłę szablasta również (od około pół roku). Spisuje się wyśmienicie. Używam ją główne z brzeszczotem Bosch 240mm długości więc już nie mały. Wycięcie drobnych akacji na działce nie było dla niej problemem. Tak samo jak przygotowanie drewna na ognisko. Najtrudniejszym zadaniem jakie jej dałem było wycięcie jabłonki o średnicy ponad 20cm. Łatwo nie było (bateria 4AH zużyta cała), ale dała radę;) Co do filmiku - może między 1.5AH a 2.5AH nie czuć różnicy, ale mi się wydawało, że jak porównywałem w pełni naładowaną 1.5AH do 4AH to jednak na 4AH piła miała większą moc."
I tutaj własnie jeszcze jedna uwaga - jak masz aku 1.5AH albo jeszcze gorzej 1.3AH to nie poszalejesz. Szybko padną w tej pile i ogólnie będzie miała mniejszego powera. Jak większe aku to polecam. Ja jestem bardzo zadowolony. Dodam, że nie używam jej do precyzyjnych cięć bo według mnie to narzędzie nie do tego typu roboty. Pocięcie palet, małych drzewek, opału na ognisko itd super sprawa!