14 Maja 2026, 23:29:12 czas Polski

Autor Wątek: Łódź czy Wrocław ?  (Przeczytany 7270 razy)

Offline tobaniak

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Pozdrawiam Tomek
  • View Gallery
Łódź czy Wrocław ?
« dnia: 08 Października 2017, 21:32:31 czas Polski »
Panie i Panowie
Tak się poskładało że wybieramy się z moją gromadą na kilka dni posezonowych "wczasów".
Przedział wiekowy :  6lat 2,5lat 0,5lat 32lat 34lat (najmłodsze i najstarsze to chłopy :) )

Wahamy się między dwoma miastami z tytułu.Dla mnie oba raczej obce więc może doradzicie co tam ciekawego dzieciaki i my możemy zobaczyć ? (Galerie i multikina nie są przedmiotem naszego zainteresowania :) )

Z góry dzięki za sugestie !

Pozdrawiam Tomek

JanZ

• Gość
Odp: Łódź czy Wrocław ?
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Października 2017, 21:55:15 czas Polski »
Ja osobiście w łodzi nie byłem natomiast polecam gorąco Wrocław. Bardzo ładny rynek, można się pobawić w szukanie krasnali. Warto zobaczyć Ostrów Tumski(ładne widoki z wieży i ogród botaniczny). Największe wrażenie na mnie zrobiło potężne zoo, w którym można spędzić cały dzień(niestety drogie - ale warto). Warto zobaczyć też muzeum poświęcone wodzie(Hydropolis), interaktywna wystawa, dla każdego coś się tam znajdzie. Jest jeszcze kilka innych ciekawych.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Października 2017, 22:15:37 czas Polski »
Gdybyś leciał do Łodzi to w Zduńskiej Woli dosłownie 3 km od węzła na S8 masz skansen lokomotyw.

Offline tobaniak

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Pozdrawiam Tomek
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Października 2017, 22:20:34 czas Polski »
Mamy dość blisko nowego sącza skansen w chabówce:
http://www.parowozy.pl/

Ale nie wykluczone że skorzystamy
Pozdrawiam Tomek

Offline MiKo

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Października 2017, 22:29:08 czas Polski »
Jak na wypad rodzinny o tej porze roku to tylko Wrocław, w Łodzi moim zdaniem to by wam tylko galerie i multikino do zwiedzania zostało, niestety ale jest to bardziej po przemysłowe miasto. We Wrocławiu  macie jak wcześniej JanZ pisał, zoo z nowym afrykarium (pod dachem), jak pogoda pozwoli to ogród japoński, parę kroków za Ostrowem Tumskim ogród botaniczny, dla dzieciaków oprócz zoo, Kolejkowo (miniaturowy świat) i pewnie wiele więcej o czym nie pamiętam. No i  całe stare miasto ;)

orkan

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Października 2017, 22:38:02 czas Polski »

kwita

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Października 2017, 23:10:25 czas Polski »
To "oceanarium" to nazywa sie Afrykarium i jest na terenie ZOO. Obok Zoo ogród Japoński i Hala Stulecia z pergolą na ktorej sa pokazy fontanny przy laserach. Piekny rynek i starówka a obok przepiękny Ostrów Tumski z katedrą. Sky Tower z punktem widokowym i w pobliżu potężny Aquapark.

Offline Jakacor

« Odpowiedź #7 dnia: 08 Października 2017, 23:16:49 czas Polski »
Zdecydowanie Wroclaw

kwita

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Października 2017, 23:20:52 czas Polski »
Szkoda ze tak poźno... Wrocław żyje co prawda cała dobę ale jak jest ciepło to jest więcej możliwości...statek po Odrze, Wrocław polecam również noca. Zobaczysz to zrozumiesz o czym piszę...

Offline TomaszLas

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • czasami lubię pstrykać...
  • View Gallery
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Października 2017, 06:39:19 czas Polski »
Szkoda ze tak poźno... Wrocław żyje co prawda cała dobę ale jak jest ciepło to jest więcej możliwości...statek po Odrze, Wrocław polecam również noca. Zobaczysz to zrozumiesz o czym piszę...
Jeśli zoo to nie w gorące dni bo zwierzątka poprostu chowają się i nic nie zobaczycie, fontanny mega, w tym roku byliśmy i efekty dużo lepsze niż kilka lat wstecz, zdecydowanie Wrocław,  w razie co to możecie wyskoczyć na Basen ,

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #10 dnia: 09 Października 2017, 07:03:45 czas Polski »
Tak jest ! Wrocław wygrywa. Byłem tam jeden raz i na pewno nie ostatni. Nie należę do tych co ahują nad jakimiś miastami ale Wrocław właśnie baaaaaardzo mi się spodobał. I na pewno będę szukał okazji by wybrać się tam jeszcze raz.
A Łódź... no cóż. Aż rzuciłbym klasykiem ;D
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2017, 07:05:17 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #11 dnia: 09 Października 2017, 08:28:17 czas Polski »
Wrocław zdecydowanie 👍

Offline Morświn

« Odpowiedź #12 dnia: 09 Października 2017, 10:34:52 czas Polski »
Jak interesuje cie architektora i patologia to Łódz

Jak milo spedzony czas z rodzina to Wroclaw ;) ;P

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Października 2017, 10:48:10 czas Polski »
A co Ty wiesz na temat patologii w Łodzi?

Offline agoliat

« Odpowiedź #14 dnia: 09 Października 2017, 11:24:20 czas Polski »
Patologia to i we Wrocku jest, ale jak się nie będziesz mocno przypatrywał to jej nie zauważysz :)

Atrakcji mamy tu dużo, np

Sam jestem z Wrocka i wiele z tych atrakcji widziałem baaardzo dawno temu, teraz mam roczne dziecko i zaczynam na nowo przypominać sobie o nich