06 Maja 2026, 12:06:25 czas Polski

Autor Wątek: front do nietypowej szafy naroznej  (Przeczytany 4046 razy)

Offline otaru84

front do nietypowej szafy naroznej
« dnia: 10 Października 2017, 08:37:05 czas Polski »
Witam tak na szybko nazywam sie Artur. Robie szafę do pokoju narożna taka nietypową ale mam problem z szerokością frontu. wymiar wieńca to 982x982 lewy bok będzie na 550mm a prawy na 400mm z moich wyliczeń wyszło mi ze powinienem zrobic drzwi na szerokość 724. Ale chciał bym zęby to ktoś z kolegów potwierdził. I jeszcze pytanie czy zawias 45st w tym przypadku będzie pasował
 pozdrawiam aha i daje zdjęcie podglądowe wieńca ( oczywiście płyta jest 18mm )
Necessitas in loco, spes in virtute, salus in victoria

meridox

• Gość
Odp: front do nietypowej szafy naroznej
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Października 2017, 09:04:35 czas Polski »
otaru84 mamy tu na forum takie coś co nazywa się regulamin i są jeszcze zasady ;) przeczytaj regulamin, przedstaw się w odpowiednim dziale , wróć do tego wątku to i odpowiedzi się posypią na Twe pytania :)

Offline otaru84

« Odpowiedź #2 dnia: 10 Października 2017, 09:06:43 czas Polski »
wiem czytalem to tylko mnie czas goni bo jestem umówiony na 9 30 zeby jechac zamówić płyty

mily68

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Października 2017, 11:37:26 czas Polski »
Skrobnięcie kilku słów to dwie - trzy minuty. Gdybyś tego czasu nie pożałował na pewno uzyskałbyś pomoc. Mam nadzieję, że mimo wszystko udało Ci się złożyć zamówienie i że wszystko będzie się zgadzać :)

Offline otaru84

« Odpowiedź #4 dnia: 10 Października 2017, 13:14:04 czas Polski »
niestety nie pojechałem zamówić bo bylem niepewny a niechcialem ryzykowac :) i oczywiscie juz cos naskrobałem o sobie :) pozdrawiam

Offline gebek

« Odpowiedź #5 dnia: 10 Października 2017, 17:43:12 czas Polski »
Witaj, ja totalny amator ale wyczuwam tu pułapkę w obliczeniach i projekcie. 724 mm tak ale to jest liczone po zewnętrznej krawędzi boków czyli front będzie "wyłaził" na pokój (patrz załącznik). Albo zacinać boki albo front wpuścić czyli 699 / 700 mm. No i gdzie mają być zawiasy bo w jednym połączeniu to masz ok 36st a w drugim 54.

Offline otaru84

« Odpowiedź #6 dnia: 10 Października 2017, 20:30:36 czas Polski »
tylko to jest sam wieniec do tego przyjdzie bok z lewej 550mm i z prawej 400mm wiec ta zakladka wydaje mi sie bedzie ale dlatego chcialem zeby sie wypowiedzial ktos bardziej doswiadczony. A zawias mial byc z prawej strony chcialem dac te 45st ale nie wiem czy beda dobre

Offline otaru84

« Odpowiedź #7 dnia: 11 Października 2017, 05:23:18 czas Polski »
wstawilem zdjecie mam nadzieje ze na nim widac co i jak. wieniec ma 982x982 a z bokiem 1000x1000. Na plecy niezwracajcie uwagi bo one sa na wiencu i nie wplywaja na jego wymiar.

Offline gebek

« Odpowiedź #8 dnia: 11 Października 2017, 16:48:28 czas Polski »
Wg mnie 724 to za mało. Drzwi wpadną do szafy a już na pewno będzie szpara. Proponuję 727 mm. Oprą się o krawędzie boków.
Ja bym postawił szafę bez frontu, zmierzył ile w realu potrzeba na front i dopiero zamówił.
Co do zawiasów sam szukam rozwiązań do szafek i szperam po necie. Z moich wyliczeń wyszło, że potrzebujesz zawiasów z kątem zamknięcia 53,5 o. Takich nie ma. Ja bym zastosował 50o czyli 45 i podkładka +5o no i kąt otwarcia to minimum 110.
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2017, 16:51:47 czas Polski wysłana przez gebek »

Offline otaru84

« Odpowiedź #9 dnia: 11 Października 2017, 17:42:28 czas Polski »
No właśnie szerokość frontu powinna być dobra bo stosowałem zasadę wcześniej tyle ile ma mam skos wieńca taka dawałem szerokość ale i tak wolał bym żeby ktoś się wypowiedział co robi na codzien przy tym

Offline otaru84

« Odpowiedź #10 dnia: 11 Października 2017, 18:20:07 czas Polski »
Doradzi ktoś konkretnie co do zawiasów i szerokości frontu bo stoję przez to z robota eh pozdro

Offline otaru84

« Odpowiedź #11 dnia: 31 Października 2017, 12:12:24 czas Polski »
Szafa zrobiona ale parę problemów było jak się wyrobie to wieczorem wrzucę fotkę i opiszę problemy jakie były pozdrawiam

Offline otaru84

« Odpowiedź #12 dnia: 26 Listopada 2017, 21:00:50 czas Polski »
cześć parę fotek wstawiam z robionej szafy co prawda jeszcze trzeba zrobić lustro i oświetlenie ale te zdjęcia mogę wstawić i pokazać.Szafa składa się z trzech części jedna ta po lewej jest szeroka na metr, narożna jest metr na metr i wąska jest na 50cm one są wysokie na 200cm i nad nimi jest pawlacz wysoki na 45cm. W razie pytani prosze pytac pozdrawiam

Offline otaru84

« Odpowiedź #13 dnia: 26 Listopada 2017, 21:01:27 czas Polski »
następne zdjecia

Offline otaru84

« Odpowiedź #14 dnia: 26 Listopada 2017, 21:02:08 czas Polski »
nastepne