17 Kwietnia 2026, 20:41:48 czas Polski

Autor Wątek: Elektro narzędzia Bosch  (Przeczytany 8435 razy)

Offline L4

Odp: Elektro narzędzia Bosch
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Stycznia 2017, 22:20:47 czas Polski »
Żeby nie było tak różowo, przy zakupie frezarki, niestety Bosch przepadł cenowo na rzecz Makity.
Będę potrzebował mocniejszą frezarkę i tutaj również Boscha raczej nie będę brał pod uwagę.

Domyślam się, że pierwsza pozycja to krawędziówka. Ale co nie tak z mocniejszymi?

Offline Johny Mnemonic

« Odpowiedź #16 dnia: 06 Stycznia 2017, 16:49:54 czas Polski »
Zgadza się krawędziówka Makity.

Z mocniejszych frezarek po głowie chodził Bosch GOF seria 2000 i co nam tutaj  konkurencja oferuje w zakresie ±2000W ?
Makita RP2301FCX, CMT7E, Triton TRA001, każda z nich to bardzo przyzwoita maszyna i dodajmy że w cenie dużo mniejszej niż wspomniany Bosch.
Jeśli dodam do tego późniejszą chęć zakupu przenośnego stołu roboczego m.in dla montażu jako DW to Triton robi się tutaj pretendentem do tronu.

Cytat: Arek15
...wpadkę zaliczyli w frezarkach gof 1250 ce ma fabryczny luz na prowadnicach...

Arek czy to dotyczy tylko 1250 CE czy LCE też tak mają ?
« Ostatnia zmiana: 06 Stycznia 2017, 16:53:48 czas Polski wysłana przez Johny Mnemonic »

Offline L4

« Odpowiedź #17 dnia: 06 Stycznia 2017, 17:04:50 czas Polski »
Z mocniejszych frezarek po głowie chodził Bosch GOF seria 2000 i co nam tutaj  konkurencja oferuje w zakresie ±2000W ?
Makita RP2301FCX, CMT7E, Triton TRA001, każda z nich to bardzo przyzwoita maszyna i dodajmy że w cenie dużo mniejszej niż wspomniany Bosch.
Jeśli dodam do tego późniejszą chęć zakupu przenośnego stołu roboczego m.in dla montażu jako DW to Triton robi się tutaj pretendentem do tronu.

Ja patrzyłem na 1600 - jedna z niewielu na naszym rynku pozwalająca wyjąć samo wrzeciono i dać do jakiejś fajnej windy pod stół. Fajne też, że można systemowej szyny używać z adapterem.
Moc oczywiście mniejsza, ale czy za mała?

Offline Jarek Pa

« Odpowiedź #18 dnia: 06 Stycznia 2017, 18:19:15 czas Polski »
Mam kilka zabawek niebieskich np: gmf 1600 ce mocy na pewno jej nie brakuje przymierzam się do dorobienia stolika i wtedy na drugim adapterze pójdzie pod stół  , ostatnio zakupiłem zgłębiarkę i tak jak pisaliście po zakupie adaptera do frezarki wszystko śmiga na jednej szynie , jakość wykonania i przemyślane rozwiązania na pewno na duży plus dodatkowo pakują towar w skrzynki systemowe co ułatwia przechowywanie a cena do przełknięcia , biorąc pod uwagę wyposażenie w cenie.

Offline Gerdo

« Odpowiedź #19 dnia: 06 Stycznia 2017, 19:00:34 czas Polski »

Ja patrzyłem na 1600 - jedna z niewielu na naszym rynku pozwalająca wyjąć samo wrzeciono i dać do jakiejś fajnej windy pod stół. Fajne też, że można systemowej szyny używać z adapterem.
Moc oczywiście mniejsza, ale czy za mała?
[/quote]

Są bodaj 4 takie. Bass i Makita, ale one są słabe. AEG mf 1200 ke i właśnie wspomniany bosch. Najmocniejsza z wyciąganym agregatem.
Wydaje mi się, że tak ze 2kw to by się przydało pod stół.

Offline Arek15

« Odpowiedź #20 dnia: 06 Stycznia 2017, 19:40:04 czas Polski »
lce  ma tylko wyświetlacz , konstrukcyjnie to samo chyba, aczkolwiek nie sprawdzałem

Offline L4

« Odpowiedź #21 dnia: 06 Stycznia 2017, 19:44:03 czas Polski »
Są bodaj 4 takie. Bass i Makita, ale one są słabe. AEG mf 1200 ke i właśnie wspomniany bosch. Najmocniejsza z wyciąganym agregatem.
Wydaje mi się, że tak ze 2kw to by się przydało pod stół.

W US przecież ludzie mają 110V*15a = 1650W i jakoś jadą. Oczywiście im więcej watów tym raźniej, ale chyba jakiejś tragedii nie powinno być. A nawet jeśli, to do ręcznego użytku wtedy może zostać albo do pantorutera trafić.
Dla mojego niewprawionego oka, wydaje się to ogólnie bardzo wszechstronną propozycją, choć oczywiście nie najtańszą.