20 Kwietnia 2026, 04:13:25 czas Polski

Autor Wątek: Metabo KS 55 FS  (Przeczytany 3363 razy)

Offline Adi2050

Metabo KS 55 FS
« dnia: 31 Października 2017, 14:34:24 czas Polski »
Koledzy, pojawił się kolejny problem.
Ja to mam życiowego pecha.
Mam pytanie do posiadaczy ww. pilarki, czy u Was również na tarczy/wrzecionie pojawia się bicie. Właśnie do mnie dotarła pilarka i okazuje się że na wrzecionie jest dość spory luz taki około 1mm. Wydaje mi się to nie być normalnym w sprzęcie tej klasy.
Moja stara pilarka black&decker, która kosztowała połowe tej i dopiero po kilku latach użytkowania pojawiło się podobne bicie, a tu nowa i zonk.
I pytanie, czy w takiej sytuacji mogę odstąpić od umowy, odesłać pilarke do sklepu i żadać zwrotu pieniędzy.
Bo na chwile obecną, po kontakcie ze sklepem, z chęcią dogadania się co do wymiany na inny egzemplarz, sklep umywa ręce i twierdzą, żeby się kontaktował z serwisem Metabo w celu naprawy.
« Ostatnia zmiana: 31 Października 2017, 14:38:25 czas Polski wysłana przez Adi2050 »

Offline przemoprzem

Odp: Metabo KS 55 FS
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Października 2017, 15:26:14 czas Polski »
Mam to samo w chińczyku Vander VPT717. Raz dałem na gwarancję - wymienili łożyska wrzeciona i deko się polepszyło, ale nadal jest. Denerwujące jak chcesz pilarką coś przyciąć o 1 mm - tarcza się poddaje i nie tnie tylko "ucieka". Będę ją rozbierał i zobaczę co tam za ryż wsadzili, może lepsze łożyska pomogą. Ale jak macałem kilka pilarek to większość miała to samo - niestety. I na dodatek tarcze do elektronarzędzi grube nie są i one też się "poddają".

Jak nie używałeś to bym skorzystał z 14 dni na zwrot i szukał czegoś na miejscu żeby "pomacać".

Offline Adi2050

« Odpowiedź #2 dnia: 31 Października 2017, 15:46:07 czas Polski »
Wlasnie bylem w leroy merlin i tam co prawda byla jedna tylko na wystawce, ale ja pomacalem i w niej luzu nie ma wogole. Spasowane wszystko elegancko bo tacza na boki nie poddaje sie wogole nic a nic, nawet w tanich pilarkach dextera czy tam graphite za 200-300zl nie ma takiego luzu.
Takze nie bede sie chyba prosil o zadna wymiane tylko zazadam zwrotu kasy i oddam im to. A poszukam gdzies tu na miejscu zeby pomacac przed zakupem.
Ale swoja droga zadzwonilem do serwisu metabo i musze powiedziec ze sie rozczarowalem. Pan z serwisu stwierdzil ze moge ja do nich przyslac, ale zebym sie nie spodziewal cudow bo to jest ich najtansza pilarka do amatorskich zastosowan, a nie profesjonalnych. I wedlug Pana jedna bedzie miala luz wiekszy, druga mniejszy itp. Takze jak stwierdza ze moj luz miesco soe w normie to odesla mi ja spowrotem i bede musial pokryc koszty przesylek w obie strony. Takze serwis tez po ciulu, za przeproszeniem.

daka

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Października 2017, 16:40:57 czas Polski »
Jak kupowałeś na necie 14 dni bez podana przyczyny na zwrot

Offline tr0n

« Odpowiedź #4 dnia: 31 Października 2017, 22:40:52 czas Polski »
Używam tej pilarki od 2 lat i żadnego luzu nie zauważyłem..

Offline drhambone

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Listopada 2017, 08:59:07 czas Polski »
U mnie również pracuje od ok 2 lat, fakt że sporadycznie, ale luzu nie ma.

Pozdrawiam
Tomek

Offline Adi2050

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Listopada 2017, 11:24:55 czas Polski »
No właśnie, a tu nowa z pudełka wyciągnięta i taki zonk.
Nie no moja stara tania pilarka nie ma takiego bicia. Dlatego podjąłem decyzje, w piątek im ją zwracam, a pojadę i kupie nową, w sklepie stacjonarnym, od razu mogłem tak zrobić, to bym wiedział co kupuje i nie było by problemu, ale skusiła mnie cena w sklepie internetowym prawie 100zł taniej i masz babo placek.
W ogóle już zdecydowałem, że to był ostatni mój zakup przez internet, bo zawsze jak coś kupię przez neta to problem.