08 Czerwca 2026, 10:52:40 czas Polski

Autor Wątek: Szafka i stół do DW7491  (Przeczytany 5511 razy)

Offline Kali

Odp: Szafka i stół do DW7491
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Grudnia 2017, 16:40:20 czas Polski »
No i udało się złożyć całość. Teraz zostało docięcie blatu, wypoziomowanie samej piły  względem blatu, wycięcie otworu na rączkę od wymiany klina. Ale to jutro... teraz człowiek zasłużył na piwo :D

Offline Kali

« Odpowiedź #16 dnia: 03 Lutego 2018, 10:39:53 czas Polski »
Mały update. Blat został zmieniony na grubszy. Dodałem dwie płyty wiórowe, bo sam mdf nie chciał współpracować i wygina się z łuk nawet kiedy od spodu dokręcone były dwa żebra z mdf w celu usztywnienia.  Teraz całość  nabrała masy. Konieczne było więc wymienieni nóżek pod szafkami. Kupiłem zwykle plastikowe w casto. Dają rade Kolejny krok to drzwiczki do szafki pod piłą gdzie ma być pojemnik na urobek. Oraz zamontowanie frezarki w dacie stołu.

Chce dać kilka imaków w blacie. Jakiej średnicy otwory będą najbardziej uniwersalne aby dokupić później jakieś akcesoria?

meridox

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Lutego 2018, 11:50:20 czas Polski »
a jak zamierzasz ciąć dłuższe elementy? nie lepiej było zrobić na kółkach?  albo chociaż tą cześć gdzie jest pila ?

Offline Kali

« Odpowiedź #18 dnia: 03 Lutego 2018, 13:11:25 czas Polski »
Z dłuższymi elementami mam ogólnie problem z racji pomieszczenia. Przed piła i za mam po 1,8 m miejsca. Ale od czego jest zagłębiarka.  Nie chciałem robić tego na kółkach. Chodziło mi o stabilną konstrukcje. Z czasem za piłą dodam podnoszony blat.
Jest jeszcze jedna kwestia. Chce przykładnice od piły wykorzystywać do frezarki wpuszczonej w blat stołu.