16 Maja 2026, 11:27:32 czas Polski

Autor Wątek: Strugarka Polska, Austria czy Chiny - jak to jest z wożeniem drzewa do lasu ?  (Przeczytany 3018 razy)

Offline Jureq

Strugarka Polska, Austria czy Chiny - jak to jest z wożeniem drzewa do lasu ?
« dnia: 08 Grudnia 2017, 10:38:07 czas Polski »
Szukam strugarki i znalazłem krajowego producenta http://www.bez.com.pl/index.php/oferta maszyna wygląda solidnie, waży 360kg, ma dwa niezależne silniki, wałek niezbyt szeroki ale noże Globusa 32 a nie jakieś cudaki więc może być fajna maszyna.

Dzwonię więc, a tam miły pan mówi że jak bym się bardzo uparł to jedną strugarkę by mi znalazł od ręki a jak nie to następne może być UWAGA w lipcu   :o

Okazuje się że prawie cała produkcja leci na eksport do ... Austrii, gdybym chciał pilarkę to może najwcześniej za rok :)

A teraz najlepsze, maszyna kosztuje wyjściowo 10,5k PLN netto czyli jest w cenie "legendarnego" Hammera A3-31 produkowanego ponoć w Austrii   ;D

Jak to mówią cudze chwalicie - swego nie znacie
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem ...  ale łatwo się uczę i kiedyś coś ładnego z drewna zmajstruję

sgt_raffie

• Gość
Odp: Strugarka Polska, Austria czy Chiny - jak to jest z wożeniem drzewa do lasu ?
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Grudnia 2017, 11:24:39 czas Polski »
Ciekawe...bardzo ciekawe...
Dzieki bardzo!!

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
Odp: Strugarka Polska, Austria czy Chiny - jak to jest z wożeniem drzewa do lasu ?
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Grudnia 2017, 11:49:12 czas Polski »
Ciekawy jestem jakości tych maszyn?

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2017, 11:53:52 czas Polski »
No ja wlasnie tez. Ciekawe, gdzie mozna ogldnac, poprobowac..
Specu, Mery, Przemek..siedzibe maja w Gdyni..ktos cos widzial?

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Grudnia 2017, 20:25:16 czas Polski »
Ewentualnie po nowym roku mógłbym podjechać i zobaczyć. Gdynia, to po prostu stan umysłu  :D Ludzie tam mówią niezrozumiałym językiem , inna kultura i obyczaje  ;D ;D
Spec pewni bardziej ogarnia te klimaty  ;D ;D

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Grudnia 2017, 21:31:12 czas Polski »
Gdynia, to po prostu stan umysłu   Ludzie tam mówią niezrozumiałym językiem ,

Nie no ...idzie  się  dogadać - fajni ludzie

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Grudnia 2017, 21:40:37 czas Polski »
Tomku wiem  ;) Mieszkam w Gdańsku, ale miejsce urodzenia ..... Gdynia  :D

meridox

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Grudnia 2017, 21:55:52 czas Polski »
jechać do Gdyni i zobaczyć to nie problem :) problem z tym że ja się na takich maszynkach nie znam, dla mnie wszystko będzie jak ferrari  w porównaniu do mojego Mecca ;D

Offline radi198822@wp.pl

« Odpowiedź #8 dnia: 08 Grudnia 2017, 22:09:13 czas Polski »

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Grudnia 2017, 22:17:07 czas Polski »
Patrząc na ich dwie formatówki i ich parametry, wychodzi że 5kzł liczą za pochył piły ?

Offline drhambone

« Odpowiedź #10 dnia: 09 Grudnia 2017, 09:32:57 czas Polski »
stachmiesz podpowiedz proszę gdzie widzisz ceny? Czy wysyłałeś może do nich może zapytania ofertowe? Wygląda to ciekawie.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Grudnia 2017, 09:40:25 czas Polski »
Ceny sa widoczne np na stronie bielskiej Stomy. Wlasnie ten pochyl mnie zastanawia bo chyba ani jedna ani druga nie ma.

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Grudnia 2017, 09:43:52 czas Polski »
Ta droższa ma. Cenę zobacz min. Na alledrogo

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #13 dnia: 05 Stycznia 2018, 12:56:20 czas Polski »
Polak potrafi. http://www.zh-rolstal.pl/maszyny.php

To nie to samo co Wieloczynnościowa maszyna do drewna ML 392 CI - http://www.zh-rolstal.pl/maszyny.php - tutaj w Rosji ML392B1 na oko identyko http://www.lttsib.ru/equipment/52/101/