24 Maja 2026, 00:42:34 czas Polski

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 1876 razy)

Offline paluch

Witam
« dnia: 30 Stycznia 2018, 23:40:40 czas Polski »
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów DiD. Na imię mam Tomasz. Z zawodu jestem stolarzem. W latach 90 tych posiadałem własny zakład stolarski. Zajmowałem się głównie stolarstwem ogólnobudowlanym: więźby dachowe, ogrodzenia drewniane, altanki, tarasy. Wykonywałem też schody, boazerie itp. Od kilkunastu lat nie pracuję w zawodzie. Fajnie będzie się z Wami wymieniać doświadczeniami i poradami. Od moich czasów technologia poszła do przodu, więc myślę, że dużo mogę się od Was nauczyć. Pozdrawiam wszystkich.

Offline SpecPiotr

Odp: Witam
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Stycznia 2018, 23:47:21 czas Polski »
A Twój nick to tak z tęsknoty za czymś ? :D
Witam w elitarnym gronie ;)
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #2 dnia: 30 Stycznia 2018, 23:57:17 czas Polski »
Miło powitać :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Stycznia 2018, 06:50:58 czas Polski »
Ja chętnie poznam tajniki prawdziwego stolarstwa. 
Pozdrawiam

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Stycznia 2018, 09:53:08 czas Polski »
Wiaj

Offline tomasko

« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2018, 10:50:38 czas Polski »
Ja tak samo jak pisze @Kozio chętnie czegoś się nauczę :)
Witam na forum
Jak jestem to jestem , a jak mnie nie ma to mnie nie ma.

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Stycznia 2018, 13:57:32 czas Polski »
Witaj  :)

Offline paluch

« Odpowiedź #7 dnia: 31 Stycznia 2018, 22:43:23 czas Polski »
Jakie tajniki. Robiło się na tym co się miało. To nie to co teraz idziesz do sklepu i kupujesz narzędzia i maszyny i jeszcze jak dobrze wszystko załatwisz to dotacje dostaniesz. W czasach jak ja zaczynałem to piła spalinowa była w jednym domu na całej wsi, a teraz są po dwie w domu. Jak uczyłem się za stolarza to drewno pozyskiwaliśmy sami w lesie. Ścinanie,  wyciąganie traktorem, ładowanie na dłużycę i potem na tatarak. Ale to tak samo jak teraz z masażami. Kiedyś dobry masaż to zabił świnię i zrobił wszystkie wyroby a teraz taśma i ilość ważna.  A jeszcze drewno pozyskiwało się tylko zimą i to było drewno.

bushmaster

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Stycznia 2018, 22:50:05 czas Polski »
Jakie tajniki. Robiło się na tym co się miało. To nie to co teraz idziesz do sklepu i kupujesz narzędzia i maszyny i jeszcze jak dobrze wszystko załatwisz to dotacje dostaniesz. W czasach jak ja zaczynałem to piła spalinowa była w jednym domu na całej wsi, a teraz są po dwie w domu. Jak uczyłem się za stolarza to drewno pozyskiwaliśmy sami w lesie. Ścinanie,  wyciąganie traktorem, ładowanie na dłużycę i potem na tatarak. Ale to tak samo jak teraz z masażami. Kiedyś dobry masaż to zabił świnię i zrobił wszystkie wyroby a teraz taśma i ilość ważna.  A jeszcze drewno pozyskiwało się tylko zimą i to było drewno.

Witaj
Kiedyś było wszystko inne.Dziś świat gna do przodu wchodzą nowe technologie obróbki drewna,metalu .

djaworek

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Stycznia 2018, 23:11:41 czas Polski »
Ot i prawda... teraz na masaże to się chodzi albo nawet masażysta do domu przyjedzie jak się zapłaci ;D

Offline Boruch

« Odpowiedź #10 dnia: 01 Lutego 2018, 13:10:24 czas Polski »
Cześć paluch.