07 Maja 2026, 08:14:32 czas Polski

Autor Wątek: Dzień Dobry  (Przeczytany 2027 razy)

Offline roki

Dzień Dobry
« dnia: 03 Lutego 2018, 16:14:06 czas Polski »
Witam, dzięki Stachmieszu za przypomnienie mieszkam w małopolsce okolice Tarnowaa Firma Stolarska od 8-miu lat wcześniej płyty meblowe gdyby ktoś potrzebował porady odnośnie płyt ,cięcia , okleinania ,itp to służę pomocą

Offline krzyś48

Odp: Dzień Dobry
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2018, 16:41:40 czas Polski »
Miło powitać :)

Offline roki

« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2018, 16:58:28 czas Polski »
Ciebie Krzyś też miło witam

Offline tomasko

« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2018, 17:48:00 czas Polski »
A jak masz na imię?
Jak jestem to jestem , a jak mnie nie ma to mnie nie ma.

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2018, 17:53:16 czas Polski »
Witaj  :)
Akurat się wstrzeliłeś w czas z tym oklejaniem. Kolega Fyme walczy robiąc sama, w czym szczerze mu kibicuję. Może coś podpowiesz, jeżeli masz w tym dużo praktyki http://forum.domidrewno.pl/sam'y-46/okleiniarka-do-obrzeza-z-klejem/msg170472/#msg170472

Offline roki

« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lutego 2018, 09:16:50 czas Polski »
Cześć
mam na imę Zbyszek,Stachmiesz musiałbyś podać więcej szczegółów na temat tej walki jak sądzę ,chodzi o walkę z okleiniarką ja takich bojów stoczyłem
bardzo dużo przy czym były to czasy gdzie nie było na rynku maszyn stolarskich i brało  się co popadnie a póżniej godzinami główkowałeś dlaczego frezy zamiast pecevałki zbierają laminat. Generalnie w każdej maszynie ,która wykonuje precyzyjne ruchy podstawą jest czystość jeżeli to nie jest zachowane to
można zapomnieć o prawidłowym jej działaniu.Musiałbym znać markę i model żeby coś na ten temat podpowiedzieć.

Offline roki

« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lutego 2018, 09:30:33 czas Polski »
Stachmiesz, nie zauważyłem linku ,no cóż nie wiedziałem że chodzi o taką okleiniarkę, ale sądzę że nie jest to zbyt dobry pomysł bo usługa nanoszenia kleju
na pcv  nie jest tania co w gruncie rzeczy chyba drożej to wychodzi niż  zlecenie hurtowni ponowną usługę cięcia i oklejania .Miałem trzy oklejniarki na pcv z
klejem Gerhard Ney ,ale wtedy na hurtowni można było kupić pecevałki z klejem.

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Lutego 2018, 09:49:36 czas Polski »
Chodziło mi o kolegę Fyme, który zrobił okleiniarkę. Jak dojdziesz w sieci to obrzeże z klejem jest kilka gr droższe niż bez. Nie zapomnij, że tu amatorzy są, w tym ja, którzy chcą w garażu wykorzystać każdy odpad ;)
Dla mnie to o wiele szybsza robota niż z klejem kontaktowym :)

Offline roki

« Odpowiedź #8 dnia: 04 Lutego 2018, 10:33:52 czas Polski »
Witaj Stachmierzu
oglądałem okleiniarkę, chodziło mi tylko o to że nieraz nie opłaca się kombinować samemu a odpady owszem trzeba za gaospodarować i wiem że hurtownie nie chętnie przyjmują tego typu zlecenia,ale po naklejeniu kartek na odpadowe formatki z wymiarami i opisem jak mają być pocięte i oklejane szybciej skręcisz jakiś mebelek niż samemu walczyć, a koszty na pewno nie będą dużo większe ,bo musisz jeszcze wziąć pod uwagę swój czas.

Offline tomasko

« Odpowiedź #9 dnia: 04 Lutego 2018, 12:53:43 czas Polski »
Witaj Zbyszku na forum :)
Jak jestem to jestem , a jak mnie nie ma to mnie nie ma.

Offline roki

« Odpowiedź #10 dnia: 04 Lutego 2018, 14:13:32 czas Polski »
Witaj tomasko